Οικονομία

Με εμπλοκή στη δόση των 2,5 δισ. απειλεί η Γερμανία

Το Βερολίνο απειλεί ανοιχτά με εμπλοκή στην εκταμίευση της δόσης, καθυστερώντας την έγκριση και επικαλούμενο υποχρεώσεις της Ελλάδας που δεν έχουν εκπληρωθεί. Απ' τη μεριά του το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μιλά για πλήρη τήρηση των προαπαιτούμενων.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας πρόκειται να παρατείνει την χρονική προθεσμία για να δοθεί από πλευράς της έγκριση για να προχωρήσει η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου της Ελλάδας, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, έως την επόμενη Δευτέρα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι όροι που έχουν τεθεί στην Αθήνα θα εφαρμοστούν, αναφέρεται σε έγγραφο της γερμανικής κυβέρνησης που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με μια επιστολή που υπογράφει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Στέφεν Κάμπετερ και είδε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει ακόμη την επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει όλα τα μέτρα που της ζητούνταν.

Ως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι ολοκληρώθηκαν τα 17 από τα 22 «προαπαιτούμενα», ανέφερε ο Κάμπετερ, κάτι που χαρακτήρισε ανεπαρκές ώστε η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής βουλής να δώσει την έγκρισή της, κάτι που αποτελεί κλειδί για να δοθεί το πράσινο φως από το Βερολίνο.
Ο Κάμπετερ ανέφερε ότι αναμένει η αξιολόγηση της προόδου που έχει κάνει η Ελλάδα να έχει επικαιροποιηθεί την Τετάρτη και κατόπιν να σταλεί στην Μπούντεσταγκ.

«Για να δοθεί στην επιτροπή προϋπολογισμού μια επαρκής δυνατότητα να διαμορφώσει μια γνώμη για αυτό, η αρχική προθεσμία θα παραταθεί ως την Δευτέρα, 29η Ιουλίου», ανέφερε η επιστολή του υφυπουργού Οικονομικών. Αρχικά η προθεσμία που είχε καθοριστεί ήταν η 24η Ιουλίου.

Το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε πως με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη βουλή της Ελλάδας και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Πέμπτη υλοποιούνται και τα 22 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Σήμερα θα συνεδριάσει το Euro Working Group για να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης, ύψους 2,5 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ συνεδριάζει την Δευτέρα 29η Ιουλίου για να συζητήσει την εκταμίευση του τμήματος της συνολικής δόσης που αναλογεί στο Ταμείο.

Διαβάστε επίσης:

Και η φοροδιαφυγή βασιλεύει! Ποιά περιοχή έχει 100% παραβατικότητα

Προκλητική παραδοχή υπουργού: Δεν έχουν διακοπεί οι συντάξεις στους “μαϊμού” ανάπηρους

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Κώστας Τσιάρας: Ομάδα Task Force για τη βιολογική παραγωγή, με στόχο τη θωράκιση του συστήματος ελέγχου
Η νέα Task Force αποτελεί επιτελικό όργανο στρατηγικής σημασίας, με κύρια αποστολή τον συντονισμό, την εποπτεία και την επιτάχυνση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την ενίσχυση της αξιοπιστίας
Κώστας Τσιάρας
Παπαθανάσης: Με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ τοπικά σχέδια δράσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GReco Islands για 39 μικρά νησιά
Μέσω της συγκεκριμένης πράξης οι Δήμοι των μικρών νησιών που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Greco Islands θα εκπονήσουν αναλυτικά τα τοπικά σχέδια δράσης τους
Ο Νίκος Παπαθανάσης
Οι ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου διολισθαίνουν πριν από την προθεσμία εκεχειρίας του Τραμπ στη Ρωσία
Ενώ ο Τραμπ απείλησε να επιβάλει περαιτέρω οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία η επιφύλαξη σχετικά με το πόσο μακριά θα φτάσει κρατά τις τιμές φυσικού αερίου υπό έλεγχο προς το παρόν
Αγωγοί φυσικού αερίου