Επιχειρήσεις

Dotsoft: Αύξηση τζίρου κατά 70,7% το 2024

Στα 14,23 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος της εταιρείας πληροφορικής κατά τη διάρκεια του 2024

Στα 14,23 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε ο τζίρος της εταιρείας πληροφορικής Dotsoft κατά τη διάρκεια του 2024 από 8,33 εκατ. ευρώ το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 70,7% σε σύγκριση με το 2023. 

Ο αυξημένος αριθμός έργων, που ανέλαβε η εταιρεία πληροφορικής στη διάρκεια της χρήσης, αντικατοπτρίζεται στον αυξημένο τζίρο της.

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα EBITDA της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών αποσβέσεων επιχορηγήσεων, ανήλθαν σε 4,34 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας αύξηση 108,4% σε σχέση με τα 2,08 εκατ. ευρώ του 2023.

Αντίστοιχα, τα Καθαρά Κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 2,85 εκατ. ευρώ το 2024, ενισχυμένα κατά 91,4% σε σύγκριση με τα 1,49 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Όσον αφορά τα μικτά κέρδη της εταιρείας για το 2024, αυτά διαμορφώθηκαν σε 6,25 εκατ. ευρώ έναντι 3,08 εκατ. ευρώ το 2023, με το περιθώριο μικτού κέρδους να ανέρχεται σε 44%. 

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, η κύρια πηγή εσόδων για τη Dotsoft προήλθε από έργα του δημόσιου τομέα, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 82% του συνολικού κύκλου εργασιών. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από δημόσια έργα ανήλθαν σε 11,69 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 71% σε σχέση με το 2023. Τα έργα του ιδιωτικού τομέα αντιστοιχούν στο 15% του τζίρου (2,07 εκατ. ευρώ), ενώ το υπόλοιπο 3% αφορά σε διεθνείς δραστηριότητες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
«Μαζί, για κάθε οικογένεια» – Το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας των My market!
Το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας, «Μαζί, για κάθε οικογένεια» αποτελεί μια υπόσχεση συνέπειας, προσφοράς και ανθρωπιάς από την εταιρεία και τους ανθρώπους της, προς τις κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες.
«Μαζί, για κάθε οικογένεια» – Το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας των My market!
ΑΔΜΗΕ: Η διασύνδεση Κρήτης – Αττικής έσβησε τα φουγάραγια την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη
Τα οικονομικά οφέλη από τη διασύνδεση της Κρήτης με την Πελοπόννησο, η οποία από το 2021 έχει υποκαταστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την τοπική ηλεκτροπαραγωγή από συμβατικές μονάδες, ανέρχονται σε 700 εκατ. ευρώ
EUROKINISSI