Επιχειρήσεις

Οι εταιρείες χάλυβα US Steel και Nippon Steel προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν

Ο Μπαίντεν μπλόκαρε την περασμένη βδομάδα την εξαγορά της US Steel στην ιαπωνική Nippon

Η εταιρεία χάλυβα της Ιαπωνίας Nippon Steel και η αμερικανική US Steel θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για «παράνομη ανάμιξη» στο σχέδιο εξαγοράς της US Steel από την Nippon, ενημέρωσαν οι εταιρείες σήμερα (6.1.2025) με κοινή ανακοίνωσή τους.

Οι δύο κολοσσοί χάλυβα αναφέρουν πως κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον αμερικανικού εφετείου για να αμφισβητήσουν τη διαδικασία εξέτασης της εξαγοράς του US Steel από τον Nippon Steel, ισχυριζόμενοι ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε την επιρροή του με αδικαιολόγητο τρόπο για πολιτικούς σκοπούς.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Παρασκευή (3.1.2025) ότι μπλοκάρει αυτή την εξαγορά ύψους 14,9 δισ. δολαρίων εκτιμώντας ότι δημιουργεί «κινδύνους» για την εθνική ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Εξαγορά του Κτήματος Σιγάλα από την Κυρ-Γιάννη
Με την εξαγορά των μετοχών, η εταιρία Κυρ-Γιάννη ενδυναμώνει το αποτύπωμά της στον ελληνικό και διεθνή οινικό χάρτη και καθιερώνεται ως κορυφαίος πρεσβευτής του ελληνικού κρασιού διεθνώς
Εξαγορά του Κτήματος Σιγάλα από την Κυρ-Γιάννη
Oι επενδύσεις – μαμούθ στην Τεχνητή Νοημοσύνη χτυπούν καμπανάκι για Alphabet, Amazon, Apple, Meta και Microsoft
Αυξάνονται οι ανησυχίες ότι η άνθηση αναγκάζει τις αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες να υπερφορτώσουν τους ισολογισμούς τους με τις δαπάνες τους σε εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης
Meta AI