Επιχειρήσεις

Τράπεζα Κύπρου: Πώληση του 3% της τράπεζας από την CarVal έναντι 4,20 ευρώ ανά μετοχή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η AB CarVal προχώρησε χθες (8.10.2024) στην πώληση του 3% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου έναντι 4,20 ευρώ ανά μετοχή.

Συγκεκριμένα, η πώληση του 3% της Τράπεζας Κύπρου από την CarVal αντιστοιχεί σε 13,5 εκατ. μετοχές της τράπεζας και πραγματοποιήθηκε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης (placement) σε θεσμικούς επενδυτές με διαδικασία επιταχυνόμενου bookbuilding.

Στις 11 Οκτωβρίου θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η CarVal διαθέτει περίπου το 6% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου μετά το placement, που αντιστοιχεί σε περίπου 27 εκατ. μετοχές της τράπεζας.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών η μετοχή της Τράπεζας Κύπρου υποχώρησε κατά 7%, φθάνοντας τα 4,52 ευρώ.

Οι Merrill Lynch International και Jefferies International Limited λειτούργησαν από κοινού ως συντονιστές της διαδικασίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Επιχειρήσεις
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Επιχειρήσεις: Περισσότερα άρθρα
Οι αεροπορικές «βλέπουν» πτώση της ζήτησης για ταξίδια – Πληθωρισμός και κόστος καυσίμων φέρνουν «ψαλίδι» 6 εκατ. θέσεων το χειμώνα
Η μείωση οφείλεται στην εκτίναξη των τιμών των αεροπορικών καυσίμων εν μέσω της συνεχιζόμενης γεωπολιτικής κρίσης και στις πιέσεις στα εισοδήματα των Ευρωπαίων
Απογείωση αεροπλάνου