Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μηνύματα Μοσκοβισί: Asset το ΔΝΤ, μη σκέφτεστε το χρέος αλλά τις μεταρρυθμίσεις

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί. Όχι μόνο για το ΔΝΤ ή τις μεταρρυθμίσεις και τη συζήτηση για το χρέος. Έριξε και τη μπηχτή του: «Περιμένω τη στιγμή που η Ελλάδα θα μας απασχολήσει μόλις 5 λεπτά στο Eurogroup».

Μετά τη δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση (μετά την αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνέντευξή του στην ΕΡΤ) και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το αν το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί ήρθε να… κόψει κάθε συζήτηση και να εκφράσει την επιθυμία της Κομισιόν να παραμείνει στην… Ευρώπη το Ταμείο.

Ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομικών χαρακτήρισε… asset το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό κεφάλαιο και απαραίτητο να μείνει στο ελληνικό πρόγραμμα. «Ως Κομισιόν, το θέλουμε να παραμείνει» είπε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Αν και αναγνώρισε πως από τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, έστειλε ακόμη ένα μήνυμα στην Αθήνα: ο δρόμος που έχει μπροστά της ακόμα είναι πολύς και πρέπει να υλοποιηθούν νέες μεταρρυθμίσεις για να βοηθήσουν, κατά τη γνώμη της Επιτροπής, την ελληνική οικονομία να ανακάμψει.

Έκοψε δε κάθε σύνθεση του προσφυγικού με το ασφαλιστικό, βάζοντας φρένο στα όποια… όνειρα της Αθήνας, αλλά και κάθε συζήτηση για το χρέος. Ο Πιέρ Μοσκοβισί διεμήνυσε ότι αν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί με επιτυχία στο τέλος Ιανουαρίου, τότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και θα ληφθούν μέτρα. Αλλά μέσα σε αυτά δεν θα είναι ένα “κούρεμα”. Τα μέτρα αυτά, είπε, θα βοηθήσουν και το ΔΝΤ να αποφασίσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα.

Η εφαρμογή του προγράμματος είναι μονόδρομος για την Ελλάδα, είπε ο Μοσκοβισί, που δήλωσε πως δεν είναι ούτε αισιόδοξος ούτε και απαισιόδοξος για την αξιολόγηση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε