Εκλεισε με μεγάλη πτώση ο γενικός δείκτης.
Ασχημη ημέρα η σημερινή στον απόηχο του άλματος των spread αλλά και των φημών για δανεισμό από την Κίνα, οι οποίες όμωες διαψεύστηκαν επίσημα από το υπουργείο Οικονομικών.
Η αναταραχή στην αγορά των ομολόγων οδήγησε την αγορά του χρηματιστηρίου σε μεγάλη πτώση, με τον βασικό δείκτη να διασπά καθοδικά το ψυχολογικό επίπεδο των 2.000 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.972,93 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 3,89%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 210,2 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 4,68%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,03% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,83 %.
Ολοι οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν με πτώση. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών -5,89% και των Πρώτων Υλών -5,69%.
47 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 139 πτωτικά και 43 παρέμειναν σταθερές.