Οικονομία

Νέες βολές Μπαρόζο κατά Μέρκελ για το Ταμείο

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε δηλώσεις του στο γερμανικό Τύπο, επικρίνει τη Γερμανία, η οποία απορρίπτει την πρότασή του για αύξηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη ζώνη ευρώ.

“Εχω καθήκον να υπερασπιστώ το καλό της Ευρώπης”, υπογραμμίζει ο Μπαρόζο σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παραμονή της συνόδου των 17 υπουργών Οικονομικών της ζώνης ευρώ, στις Βρυξέλλες. “Περιμένω από τους γερμανούς πολιτικούς ηγέτες να δεχθούν το ρόλο της Επιτροπής”, τόνισε.

“Εάν δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία για την απόφαση της Γερμανίας και της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ να υπερασπιστούν τη σταθερότητα στη ζώνη ευρώ”, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει, κατά την άποψη του Μπαρόζο, “όχι μόνο το δικαίωμα, αλλά και το καθήκον να ενημερώσει τους ευρωπαίους πολίτες γι΄αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό”.

Ωστόσο, ο αντικαγκελάριος Γκίντο Βεστερβέλε επέμεινε ότι η κυβέρνηση δε βλέπει “προς το παρόν να υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του Ταμείου αυτού”. “Δεν κατάλαβα τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μπαρόζο”, τόνισε ο Βέστερβέλε σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα Tagesspiegel.

“Οταν ένα Ταμείο δε χρησιμοποιείται παρά μόνο κατά ένα μικρό μέρος, δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για ενίσχυσή του”, υποστηρίζει ο Βεστερβέλε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ
Η ολοκλήρωση των έργων αυτών στοχεύει αφενός στην προστασία ανθρώπινων ζωών και περιουσιών και αφετέρου στη βελτίωση της ανθεκτικότητας των υποδομών και του περιβάλλοντος απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα
Ακίνητα
Υδατοκαλλιέργειες: Κατά 10,2% μειώθηκε η παραγωγή το 2024
Η συνολική παραγωγή ανήλθε σε 127.495,1 τόνους συνολικής αξίας 689.461,0 χιλ. ευρώ το 2024, έναντι 141.909,2 τόνων συνολικής αξίας 691.160,2 χιλ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ)
Aerial view of fish farm
Νίκος Ταγαράς: «Εκσυγχρονίζουμε τους κανόνες αδειοδότησης και κατασκευής των κτιρίων»
Τροποποιούνται με την υπουργική απόφαση διατάξεις που αφορούν στην ταξινόμηση των κτιρίων, στην ασφάλεια, στην αντοχή, στα δομικά στοιχεία των κατασκευών καθώς και εγκαταστάσεις ύδρευσης, θέρμανσης και ηλεκτροδότησης
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς