Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Ντομπρόβσκις: Η εκταμίευση της δόσης δεν θα γίνει πριν τον Φεβρουάριο του ‘19

Ντομπρόβσκις
Φωτογραφία Reuters

Τον Φεβρουάριο του ’19 θα πρέπει να περιμένει η Ελλάδα για να εκταμιευτεί η δόση από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων. Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διαψεύδοντας ουσιαστικά χθεσινό τηλεγράφημα του Reuters, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε την Τετάρτη (21.11.2018) ότι η εκταμίευση της δόσης από τις επιστροφές των κερδών των ελληνικών ομολόγων που διακρατούν οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες (ΑΝFAs – SMPs) δεν μπορεί να γίνει πριν από το Φεβρουάριο του 2019.

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, οι δόσεις προς την Ελλάδα αποδεσμεύονται μετά από 6 μήνες τουλάχιστον και δεδομένου ότι η τελευταία δόση αποδεσμεύτηκε τον Αύγουστο, η επόμενη δεν μπορεί να αποδεσμευτεί πριν το Φεβρουάριο.

Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η ενεργοποίηση των μέτρων για το χρέος, όπως είναι η επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων, γίνεται μετά από τη θετική αξιολόγηση της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας όσον αφορά τους δημοσιονομικούς στόχους και την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις