Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο κορονοϊός εκτόξευσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Ποιο το ακριβές ποσό

Ο κορονοϊός εκτόξευσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Ποιο το ακριβές ποσό

Η πανδημία του κορονοϊού χτύπησε και την οικονομία εκτοξεύοντας τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ.

Και όλα αυτά την ώρα που πολλές από τις υποχρεώσεις επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών προς το Δημόσιο  έχουν ανασταλεί επειδή θεωρούνται πληττόμενες.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι οι συγκεκριμένες διευκολύνσεις μπορεί να δίνουν μια ανάσα στις επιχειρήσεις, ωστόσο, δεν είναι ικανή να καλύψει το εισόδημα που χάνεται από την αναστολή ή την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Και όλα αυτά βέβαια την ώρα που οι “παγωμένες” υποχρεώσεις δεν θεωρούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές, όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή.

Μετά την άρση του πρώτου lockdown,  κατά το τρίτο τρίμηνο δηλαδή, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη 2,1 δισ. ευρώ προς την εφορία και σχεδόν 400 εκατ. ευρώ προς το ασφαλιστικό σύστημα.

Όπως φαίνεται μετά την πανδημία, στις ληξιπρόθεσμες οφειλές θα προστεθούν αυτές που έχουν ανασταλεί αλλά και οι τρέχουσες. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν ασφυκτικές συνθήκες για την πραγματική οικονομία, η οποία μόλις θα βγαίνει τραυματισμένη από την υγειονομική κρίση που ταλαιπωρεί την χώρα τους τελευταίους μήνες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις