Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Politico: Η Ελλάδα ζήτησε δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα

Politico: Η Ελλάδα ζήτησε δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα

«Η Ελλάδα προσεγγίζει την Παγκόσμια Τράπεζα για μετρητά» είναι ο τίτλος δημοσίευμα τος του Politico, σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει αίτημα για δανειοδότηση, χωρίς όμως να διευκρινίζεται το ποσό. Κυβερνητική πηγή επιβεβαιώνει μόνο «προκαταρτικές συζητήσεις».

Το δημοσίευμα επικαλείται εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Τράπεζας, σύμφωνα με τον οποίο «η κυβέρνηση της Ελλάδας ζήτησε από την Παγκόσμια Τράπεζα να παρέχει τεχνική και οικονομική στήριξη για την αντιμετώπιση πιεστικών προκλήσεων, περιλαμβανομένων της μακροχρόνιας ανεργίας, της οικονομικής ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης και της κοινωνικής προστασίας».

Μάλιστα, στο δημοσίευμα υπάρχουν και δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος επιβεβαιώνει μεν τις συζητήσεις αλλά όχι το αίτημα για δάνειο. «Προκαταρκτικές συνομιλίες έλαβαν όντως χώρα, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τα περί επίσημου αιτήματος», αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εν λόγω κυβερνητική πηγή.

Όπως αναφέρει το Politico, μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο περίπλοκα τα πράγματα όσον αφορά στο τρίτο πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας. «Εάν γίνει δεκτό, το ελληνικό αίτημα θα βύθιζε τη χώρα σε ακόμη περισσότερο χρέος, τη στιγμή που η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει μάχη για τους όρους και τις προϋποθέσεις του παρόντος προγράμματος διάσωσης», τονίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Για να γίνει όμως δεκτό ένα τέτοιο αίτημα θα πρέπει να πάρει την έγκριση του συμβουλίου εκτελεστικών διευθυντών της τράπεζας.

Πάντως, όπως αναφέρει πάντα το Politico, Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι οι δανειστές της Ελλάδας «δεν είναι πολύ χαρούμενοι» για το νέο αίτημα χρηματοδότησης από πλευράς της Αθήνας.

Πηγή: Politico

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε