Οικονομία

Πρόεδρος βενζινοπωλών: Στο 1,25 ευρώ το λίτρο διαμορφώνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Η ραγδαία επιδείνωση του καιρού που αναμένεται τις προσεχείς ημέρες προκάλεσε αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο θέρμανσης που μέχρι πρόσφατα κινούνταν υποτονικά.

«Η τιμή αυτό τον καιρό σε Αττική και Θεσσαλονίκη είναι 1,25 ευρώ – 1,26 ευρώ το λίτρο» δήλωσε σε εκπομπή της ΕΡΤ, η Μαρία Ζάγκα, πρατηριούχος και πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής καλώντας τον κόσμο να μην ψάχνει φθηνότερες τιμές.

«Θα πρότεινα να παραμείνετε στη σταθερή τιμή για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και στην ποιότητα και στην ποσότητα» είπε προσθέτοντας ότι ο σταθερός προμηθευτής εξασφαλίζει ότι δεν θα εξαπατηθεί ο πελάτης και δεν θα πάθει ζημιά ο καυστήρας.

Όπως είπε, οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές είτε για νοθευμένο πετρέλαιο είτε για μικρότερες ποσότητες παράδοσης και προέτρεψε τους καταναλωτές να μην αφήνουν τους ηλικιωμένους να παραλαμβάνουν μόνοι τους το πετρέλαιο γιατί σε περίπτωση για να ελέγχουν τις ποσότητες που παραλαμβάνουν.

Αναφορικά με τις προμήθειες πετρελαίου που γίνονται δήλωσε ότι οι περισσότερες δεξαμενές είναι γεμάτες ενώ ο κόσμος που θέλει να αγοράσει, έχει στενότητα χρημάτων και αγοράζει πετρέλαιο με σύνεση.

Σχολιάζοντας τις διεθνείς τιμές των καυσίμων η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής δήλωσε ότι «σήμερα το βαρέλι είναι 76 δολάρια η τιμή μπρεντ». Και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ «όσο πέφτει η τιμή από τα διυλιστήρια τόσο και εμείς θα έχουν τη δυνατότητα να πουλάμε φθηνότερα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΗΠΑ και Ιαπωνία υπογράφουν πλαίσιο συμφωνίας για κρίσιμα ορυκτά και σπάνιες γαίες
Οι δύο χώρες θέλουν να ενισχύσουν τις εφοδιαστικές τους αλυσίδες σπάνιων γαιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως τα ηλεκτρονικά και τα αυτοκίνητα
Japanese Prime Minister Sanae Takaichi reacts as U.S. President Donald Trump holds up a signed document regarding securing the supply of critical minerals and rare earths, at a bilateral meeting at Akasaka Palace in Tokyo