Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ριμπάουντ με μεγάλη άνοδο για τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο – Άλμα και στα ομόλογα, πάνω από 4,5% η απόδοση στο 10ετές

Ριμπάουντ με μεγάλη άνοδο για τις τράπεζες στο Χρηματιστήριο – Άλμα και στα ομόλογα, πάνω από 4,5% η απόδοση στο 10ετές

Άμεση ήταν η αντίδραση της αγοράς στο χθεσινό sell off των τραπεζών. Ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο κερδίζει αυτή την ώρα 1,42% στις 676,46 μονάδες.

Μεγάλες κερδισμένες οι μετοχές των τραπεζών, ο δείκτης των οποίων σημειώνει άνοδο 8,35%. Στα θετικά στοιχεία ότι η αντίδραση στο Χρηματιστήριο συνοδεύεται και από υψηλό τζίρο. Αυτή την ώρα υπερβαίνει τα 32 εκατ. ευρώ.

Αντίθετα μεγάλη άνοδο σημειώνουν οι αποδόσεις των ομολόγων με το 10ετές να βρίσκεται πάνω και από το 4,5% με άνοδο 2,33%.

Η έναρξη ήταν μάλλον νευρική, στην συνέχεια ωστόσο οι τράπεζες βρήκαν βηματισμό και σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Πάντως το επόμενο διάστημα θα δείξει εάν και εφόσον πρόκειται για μία παροδική ή όχι αντίδραση.
Αγοραστές στην σημερινή συνεδρίαση εμφανίζονται οι ξένοι επενδυτές, οι οποίοι και σηκώνουν την αγορά σε υψηλότερα επίπεδα. Εξάλλου οι εκθέσεις οίκων όπως η HSBC, η Goldman Sachs και η Morgan Stanley που, χαρακτηρίζουν υπερβολικό το χθεσινό «σφυροκόπημα» που δέχθηκαν οι μετοχές των τραπεζών, συστήνοντας ψυχραιμία στην αξιολόγηση των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Με άνοδο κοντά στο 9% κινούνται οι τραπεζικές μετοχές, ενώ σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ΔΕΗ και Μυτιληναίος, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Aegean, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Βιχοαλκο, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Σαράντης, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Grivalia, ενώ στον αντίποδα, ήπια πτωτικά βρίσκονται οι Τιτάν, Φουρλής και ΓΕΚ Τέρνα.

Του Θανάση Παπαδή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις