Οικονομία

Σαρωτικές αλλαγές – Κλείνουν οι Εφορίες για τους πολίτες

Το κλείσιμο των Εφοριών για τους φορολογούμενους από το 2016 αλλά και τις αλλαγές στη λειτουργία του ΣΔΟΕ προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης μετά από συνάντηση του με εφοριακούς.

Κανένας πολίτης δεν θα πατάει το πόδι του στην Εφορία από το 2016, αποκάλυψε ο Τ. Αλεξιάδης.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών αρχικά οι επισκέψεις στην Εφορία θα γίνονται μόνο με ραντεβού και σταδιακά μόνο μέσω mail και ταχυδρομικής αλληλογραφίας.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ αναφέρεται πως ”οι εφορίες μέσα στο 2016 σταδιακά θα σταματήσουν να υποδέχονται κοινό και όταν απαιτείται προσέλευση στη ΔΟΥ θα γίνεται με ραντεβού για να εξοικονομηθεί προσωπικό για τον έλεγχο”.

Επίσης δρομολογούνται αλλαγές στο ΣΔΟΕ, που προς το παρόν θα λειτουργεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αντικείμενο το οικονομικό έγκλημα, όπλα, ναρκωτικά, διαχειριστικοί έλεγχοι, θέματα απάτης, τήρηση Κοινοτικής νομοθεσίας, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί με προσωπικό.

Πηγή Ημερησία

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Παράταση επιδότησης προσωρινής στέγασης για κατοίκους που επλήγησαν από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023
Κομβικός όρος για να συνεχιστεί η καταβολή είναι ο δικαιούχος να έχει καταθέσει εμπρόθεσμα αίτηση για Στεγαστική Συνδρομή, αλλιώς η επιδότηση διακόπτεται αυτοδίκαια
Επίσκεψη του Επιτρόπου Γεωργίας της ΕΕ Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι σε περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023.