Οικονομία

Σε τροχιά δημιουργίας ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης

Ο πρώτος ευρωπαϊκός οίκος αξιολόγησης είναι πλέον σε τροχιά δημιουργίας, εκτιμά σήμερα στην ιστοσελίδα του ο γερμανικός οίκος επιχειρηματικών συμβουλών για επενδύσεις, Roland Berger, ο οποίος βεβαιώνει επίσης ότι "η χρηματοδότηση του οίκου αξιολόγησης είναι πλέον εξασφαλισμένη".

“Μετά από εντατικές διαβουλεύσεις, με χρηματο-πιστωτικές ευρωπαϊκές εταιρείες, απορρέει μία επαρκής δέσμευση υπερ ενός ευρωπαϊκού οίκου αξιολόγησης. Ο κ. Μάρκους Κραλλ, σημαίνων στέλεχος του οίκου μας, θα είναι ο ιδρυτής του νέου οίκου αξιολόγησης”.

Συγκεκριμένα ποσά χρηματοδότησης δεν διευκρινίζονται στο ανακοινωθέν αυτό, την ώρα που εκτιμάται εγκύρως στο Βερολίνο ότι, αν δεν συγκεντρωθούν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ, η λειτουργία του είναι “προβληματική”.

‘Ομως, κανένας εκπρόσωπος του Ρόλαντ Μπέργκερ δεν ήταν διαθέσιμος σήμερα να σχολιάσει αυτήν την πληροφορία στην ιστοσελίδα του.

Την 17η Απριλίου, είχε αναφερθεί ότι ο Ρόλαντ Μπέργκερ “δεν είχε εξεύρει ποσά ικανά να επιτρέψουν τη λειτουργία του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης”.

Τη “λύπη του”, γι αυτό το γεγονός, είχε τότε εκφράσει στο Βερολίνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, καθώς και για την “έλλειψη ανταγωνισμού με τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης”. Είχε μάλιστα επιμείνει ότι ο οίκος αξιολόγησης της Ευρώπης “πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια” καθώς “τυχόν κρατική συμμετοχή θα έπληττε, καίρια, την αξιοπιστία” αυτού του πρώτου οίκου αξιολόγησης της Ευρώπης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
ΕΕ και Mercosur υπέγραψαν σήμερα τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μετά από 25 χρόνια διαπραγματεύσεων
Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τον θεμιτό ανταγωνισμό, οδηγώντας στην κατάργηση δασμών δισεκατομμυρίων ευρώ
Mercosur
Ο Τραμπ ανακοινώνει νέους δασμούς για την Ευρώπη «μέχρι την πλήρη πώληση της Γροιλανδίας»
Από την 1η Φεβρουαρίου, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα υπόκεινται σε έναν επιπλέον φόρο 10% στα εμπορεύματα που αποστέλλουν στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ ανακοινώνει νέους δασμούς για την Ευρώπη «μέχρι την πλήρη πώληση της Γροιλανδίας»