Site icon NewsIT
23:39 | 05.12.14

Σιγκαπούρη: Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Newsit Newsroom

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ συνεχίζει να υποχωρεί κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι και αναμένεται να καταγράψει απώλειες για δεύτερη εβδομάδα, καθώς η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη εξαγωγέας πετρελαίου, μειώνει τις τιμές της για να διατηρήσει το μερίδιο της στην αγορά.

Η τιμή του μπρεντ μειώθηκε νωρίς σήμερα στα 69,46 δολάρια το βαρέλι και στη συνέχεια υποχώρησε στα 69,27 δολάρια.
Η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές του αργού που πουλά στις ΗΠΑ και την Ασία, ενώ το Ιράκ αναμένεται να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου, εμποδίζοντας την ανάκαμψη της τιμής του μπρεντ μετά από τη βουτιά της κατά σχεδόν 13% την περασμένη εβδομάδα.

«Πηγαίνουμε προς τα 60 δολάρια για το μπρεντ. Δεν υπάρχει κάτι να σταματήσει αυτό», δήλωσε στέλεχος της Mitsubishi στο Τόκιο.

Η μάχη για μερίδια της αγοράς είναι πιθανόν να αναθερμανθεί το επόμενο έτος, όταν το Ιράκ θα αρχίσει να εξάγει μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου μετά την προσωρινή συμφωνία της Βαγδάτης με την περιφερειακή κουρδική κυβέρνησης. Η προσφορά θα αυξηθεί και από τη Λιβύη που αναμένεται να θέσει και πάλι σε λειτουργία τη μεγαλύτερη πετρελαιοπηγή της.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version