Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Στα “χέρια” της εφορίας τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων σε 10 χώρες

Στα “χέρια” της εφορίας τα περιουσιακά στοιχεία Ελλήνων σε 10 χώρες
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στη διάθεση των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται τα στοιχεία της περιουσίας –ακίνητα, καταθέσεις, επενδύσεις– που διαθέτουν περίπου 100.000 Έλληνες φορολογούμενοι σε 10 χώρες της Ε.Ε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”, πρόκειται για δεδομένα που έστειλαν στην Ελλάδα οι αρμόδιες Αρχές χωρών όπως η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία, στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, σύντομα, η ΑΑΔΕ θα λάβει στοιχεία από επιπλέον 10 χώρες, ενώ μέσα στο 2018 ο κατάλογος θα αριθμεί 60 κράτη

Μεταξύ αυτών είναι και «ύποπτες» χώρες για φοροδιαφυγή, όπως η Ελβετία, τα Νησιά Κέιμαν, η Σιγκαπούρη, το Μονακό, ο Παναμάς, το Χονγκ Κονγκ και ο Λίβανος.

Τα στοιχεία αυτά, βεβαίως, δεν αποτελούν τεκμήρια φοροδιαφυγής, αλλά θα διασταυρωθούν με τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στην Ελλάδα, για να διαπιστωθεί αν έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Αν όχι, τότε θα επιβληθούν πρόστιμα, τόκοι και προσαυξήσεις.
Η ΑΑΔΕ θα λαμβάνει σε ετήσια βάση τα στοιχεία και σύμφωνα με την εικόνα του 2016, θα ενημερώνεται για τις μεταβολές της περιουσίας.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις