Οικονομία

Αυτό μας έλειπε! Διόδια και στο κέντρο της Αθήνας!

Σχέδιο να αντικατασταθεί ο δακτύλιος στην Αθήνα με “τσουχτερά” διόδια για ΙΧ και φορτηγά επεξεργάζεται η κυβέρνηση!

Οι οδηγοί αντιδρούν έντονα στο ενδεχόμενο επιβολής ειδικού τέλους δακτυλίου για τα παλαιά ρυπογόνα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον μικρό δακτύλιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους το κόστος του τέλους θα υπολογίζεται με βάση την οδηγία ρύπων στην οποία ανήκει κάθε όχημα και θα ανέρχεται από 20-70 ευρώ για ΙΧ και στα φορτηγά θα αγγίζει έως τα 350 ευρώ.
Η πρόταση βρίσκει σύμφωνη την αγορά αυτοκινήτων, που πιστεύει πως με το μέτρο αυτό θα ανανεωθεί ο στόλος των ΙΧ που κινούνται στην πρωτεύουσα.

Πάντως, ειδικό τέλος δακτυλίου δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν σύντομα οι οδηγοί, καθώς το μέτρο θα πρέπει να σχεδιαστεί σε μακροπρόθεσμη βάση.

Όπως επισημαίνουν από το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να συνδυαστεί με το μέτρο επιβολής διοδίων και στο κέντρο της Αθήνας.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Στον «πάγο» εκατομμύρια βαρέλια ρωσικού πετρελαίου λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ
Τα ινδικά διυλιστήρια αναζητούν εφεδρικές προμήθειες, κλείνοντας πετρελαιοφόρα για φορτία από τη Μέση Ανατολή με ρυθμό που έχει ωθήσει τους ναύλους μεταφοράς για τη διαδρομή κοντά στο υψηλό πενταετίας
Βιομηχανία πετρελαίου