Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Συντάξεις: Αναδρομικά και στα Ειδικά Μισθολόγια – Ποιοι παίρνουν χρήματα πίσω

Αναδρομικά Ειδικά Μισθολόγια χρήματα Συντάξεις

– Επιστροφή χρημάτων σε χιλιάδες συνταξιούχους του Δημοσίου
– Αναδρομικά για Συντάξεις όσων υπάγονται στα Ειδικά Μισθολόγια
– Αναλυτικά ποιοι δικαιούνται χρήματα και πως θα γίνει η επιστροφή

Οι περικοπές στις συντάξεις που κρίθηκαν τελεσίδικα παράνομες θα πρέπει να επιστραφούν στους δικαιούχους. Έτσι οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τα λεγόμενα Ειδικά Μισθολόγια θα πάρουν χρήματα αναδρομικά.

Ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αποκαλύπτει ότι ήδη έχουν υπολογιστεί τα χρήματα. Το ποσό φτάνει τα 141 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ένα ποσό το οποίο δεν είχε προϋπολογιστεί και έτσι όλα δείχνουν ότι θα επιμεριστεί σε δόσεις μέσα στο επόμενο διάστημα, το οποίο μπορεί και να ξεπερνάει τους 12 μήνες.

Με το έγγραφο ανοίγει ο δρόμος για νομοθετική ρύθμιση ώστε να υπάρξει επιστροφή χρημάτων που παρακρατήθηκαν από πρώην ιατρούς του ΕΣΥ αλλά και καθηγητές ΑΕΙ.

Σε πρώτη φάση υπολογίζεται ότι πρόκειται για 4.581 ιατρούς και 4.560 καθηγητές οι οποίοι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που τους παρακρατήθηκαν λόγω των περικοπών του νόμου 4093/2012.

Με τον τρόπο αυτό ωστόσο φαίνεται ότι ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή κρατήσεων που έγιναν σε πρώην εργαζόμενους του Δημοσίου οι υπάγονταν στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια και υπέστησαν παρόμοιες περικοπές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις