Οικονομία

Τα κόκκινα δάνεια ερέθισαν την τρόικα

Ψηφίστε τα κόκκινα δάνεια για να γίνει ανακεφαλαιοποίηση και να σωθούν οι τράπεζες είναι το μήνυμα της τρόικας προς την κυβέρνηση, που θέλει να δείχνει πως είναι κοντά σε συμφωνία.

Από χθες το βράδυ οι εκπρόσωποι των δανειστών επέστρεψαν στην Αθήνα. Σήμερα έχουν προγραμματισμένες συναντήσεις τόσο με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και με τον Γιώργο Σταθάκη.

Ένα πλέον είναι το καυτό ζήτημα που ήρθε να κλείσει η τρόικα, τα κόκκινα δάνεια. Οι εκπρόσωποι των δανειστών έχουν στα χέρια τους το μήνυμα του Eurogroup προς τηςν Αθήνα. Και το μήνυμα αυτό λέει πολύ απλά ”προχωρήστε με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς για να πάρετε τη δόση των 2 δισ. ευρώ που συνδέεται άμεσα με τα 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η τρόικα όμως έχει και έναν κρυφό άσσο στο μανίκι της. Αυτός δεν είναι άλλος από τις φορολογικές ρυθμίσεις με τις οποίες παίζει όταν η κυβέρνηση εμφανίζει το δικό της χαρτί, δηλαδή την προσφυγική κρίση.

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία για συμφωνία με τους θεσμούς, και σύμφωνα με διαρροές η συμφωνία αυτή θα περιλαμβάνει επιπλέον φόρο στα στοιχηματικά παιχνίδια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
H ΕΕ καλεί σε αύξηση των αμυντικών δαπανών των ευρωπαϊκών χωρών – μελών του ΝΑΤΟ στο 5% του ΑΕΠ
Το επίσημο ανακοινωθέν αναφέρει πως «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί τα κράτη μέλη να συντονίσουν μεταξύ τους την εφαρμογή των σχετικών δεσμεύσεων» που ανέλαβαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αερομαχητικό
Υπογράφηκε νέα ΣΣΕ στον κλάδο παραγωγής και επεξεργασίας μετάλλου-Πάνω από 10,5% οι αυξήσεις σε όλες τις κατηγορίες
Η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επαναφέρει τη συλλογική διαπραγμάτευση στον πυρήνα της εργασιακής ζωής, αποκαθιστά μισθολογικές ανισότητες και θεσμικά δικαιώματα και ενισχύει τη διαπραγματευτική ισχύ των εργαζομένων.
A worker cuts a metal plate inside an industrial tank manufacturing factory on the outskirts of Ahmedabad, India, January 31, 2025.
Π. Σουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ): «Η Βόρεια Ελλάδα μετασχηματίζεται σε ευρωπαϊκό κόμβο υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας»
Ο κος Στουρέτης (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) ανέφερε πως «η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα σήμερα φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν, ως κόμβος μεταφορών, ενέργειας και ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων
Το λογότυπο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Σύνοδος κορυφής ΕΕ: Στο τραπέζι η ίδρυση ενός «Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου»
Η Πρόεδρος της Επιτροπής έθεσε το ερώτημα εάν εμείς ως Ευρώπη δεν πρέπει να δημιουργήσουμε έναν νέο τύπο εμπορικού οργανισμού που σταδιακά θα αντικαταστήσει αυτό που δεν έχουμε πλέον με τον ΠΟΕ
European Union flags 1