Οικονομία

Die Welt: Θα φορολογήσει κανείς τα “μαύρα” 800 δισ. των Ελλήνων στην Ελβετία;

Στις καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελβετία επανέρχεται η γερμανική Die Welt στην ηλεκτρονική της έκδοση, χρησιμοποιώντας επικριτικό ύφος απέναντι στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς όπως υποστηρίζει “κανείς στην Αθήνα δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει 800 δισ. ευρώ”.  

 «Εδώ και μήνες οι αρχές στην Ελβετία απλά περιμένουν από την ελληνική κυβέρνηση να πιάσει το «μαύρο χρήμα» που ανέρχεται σε δισεκατομμύρια. Αλλά o υπουργός Οικονομικών Βαρουφάκης δεν απαντά» αναφέρει το δημοσίευμα εξαπολύοντας πυρά κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος, όπως αναφέρει, “αντί να ενδιαφέρεται να φολορογήσει τα πιθανότατα παράνομα χρήματα διαβεβαιώνει ότι όλα θα μείνουν ίδια για τους εφοπλιστές”.

Το άρθρο υποστηρίζει πως παρά το γεγονός ότι από τον Φεβρουάριο του 2014, η ελβετική κρατική υπηρεσία για διεθνή οικονομικά θέματα έχει προσφερθεί να εντοπίσει αυτά τα κεφάλαια και να τα μεταφέρει στην Αθήνα, τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο και οι προκάτοχοί του μοιάζουν να αδιαφορούν.

«Πριν από 13 μήνες η Εβελιν Βίλντμερ Σλουμπφ, η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών, είχε ταξιδέψει στην Αθήνα με μία πρόταση για φορολογική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, γράφει η Die Welt. Οι πλούσιοι φοροφυγάδες της Ελλάδας επιτέλους θα καλούνταν να πληρώσουν. Ολα συζητήθηκαν διεξοδικά, αλλά από τότε η Ελβετίδα δεν έχει ακούσει… νέα από την Αθήνα», υποστηρίζει η Welt, η οποία γράφει για την Σλουμπφ ότι «τον τελευταίο 1,5 χρόνο έμαθε να κάνει υπομονή όταν αντιμετωπίζει τους Ελληνες συναδέλφους της».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ελληνικής προέλευσης «μαύρο χρήμα» στην Ελβετία στα τέλη του 2013 ανερχόταν σε 800 δισ. ευρώ, ενώ δεν είναι διαθέσιμα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοινώνει νέους δασμούς για την Ευρώπη «μέχρι την πλήρη πώληση της Γροιλανδίας»
Από την 1η Φεβρουαρίου, η Δανία, η Νορβηγία, η Σουηδία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία θα υπόκεινται σε έναν επιπλέον φόρο 10% στα εμπορεύματα που αποστέλλουν στις ΗΠΑ
Ο Τραμπ ανακοινώνει νέους δασμούς για την Ευρώπη «μέχρι την πλήρη πώληση της Γροιλανδίας»
«Λερναία Ύδρα» το ιδιωτικό χρέος: Έρχονται διευκολύνσεις για όσους έχουν οφειλές σε Δήμους με διεύρυνση του εξωδικαστικού
Το ΥΠΟΙΚ επιχειρεί να αντιμετωπίσει το διογκούμενο ιδιωτικό χρέος με νέο «άνοιγμα» του εξωδικαστικού, αν και αποδεικνύεται «αγκάθι» για την ελληνική οικονομία
Close up of a calculator and euro money in a financial analyzing concept