Οικονομία

Τσακαλώτος: Στόχος της κυβέρνησης η ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων

Στα ζητήματα τα οποία απασχολούν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, επικεντρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου με αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί πως η απόφαση του Eurogroup αποτελεί σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια για έξοδο στις αγορές και την προσέλκυση επενδύσεων. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης το 2017, καθώς και την αισιοδοξία του ότι αυτός θα διατηρηθεί και τα επόμενα έτη, ενώ υπογράμμισε ότι τώρα που έφυγε η αβεβαιότητα επικρατεί στους επενδυτές θετικό κλίμα, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος στις συναντήσεις που είχε στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα επισήμανε ότι ένας ακόμη στόχος της κυβέρνησης με την είσοδο στην ανάπτυξη, είναι η ελάφρυνση και των μεσαίων στρωμάτων, τα οποία επιβαρύνθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Σε διαβούλευση η έκθεση για τα πετρελαιοειδή – Τα πέντε μέτρα που προτείνει
Η διάρκεια της διαβούλευσης διαρκεί έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2025 και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους γραπτώς και επώνυμα ηλεκτρονικά
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού