Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Βόμβα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Πολλαπλασιάζονται οι υποθήκες για κόκκινα δάνεια

Βόμβα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Πολλαπλασιάζονται οι υποθήκες για κόκκινα δάνεια

Ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ η αξία των ακινήτων που είναι σε υποθήκη, ενώ ακίνητα αξίας 35 δισ. ευρώ έχουν υποθηκευτεί από κόκκινα δάνεια των ιδιοκτητών τους στις τράπεζες.

Στα κόκκινα δάνεια επικεντρώθηκε με δηλώσεις του ο Μ. Κολιόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Alvarez & Marsal, ο οποίος τόνισε ότι η διαχείρισή τους συνδέεται με την ακίνητη περιουσία. Σύμφωνα με τον κ. Κολιόπουλο, η κρίση έχει οδηγήσει στην συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 26%, έχει μειώσει τις τιμές των ακινήτων κατά 30-35% και δεδομένων των αρνητικών εξελίξεων, τα προβληματικά δάνεια όλο και αυξάνονται.
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι υπάρχουν 220 δισ. σε δάνεια στις τράπεζες, 35 από τα οποία αφορούν την ακίνητη περιουσία
.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Περρωτή, Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών Ακινήτων, τα προβλήματα στην αγορά ακινήτων υπάρχουν χρόνια, ωστόσο οι κατά καιρούς ηγεσίες δεν έχουν καταφέρει να τα αντιμετωπίσουν. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σημαντικό πρόβλημα είναι η απουσία αποτελεσματικής δικαιοσύνης στη χώρα, με εύλογο κόστος και συνοπτικές διαδικασίες. Capital controls, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αβεβαιότητα της εφαρμογής του μνημονίου, κατά τον κ. Περρωτή, συμβάλλουν στην δημιουργία ενός κακού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις. Μίλησε, τέλος, για ανάγκη λειτουργίας της οικονομίας εντός ευρώ με τη διαμόρφωση ενός σταθερού περιβάλλοντος επενδύσεων.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε