Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Ακίνητα Δημοσίου: Έρχεται σύντομα αξιοποίηση 1.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ

Ακίνητα Δημοσίου: Έρχεται σύντομα αξιοποίηση 1.000 ακινήτων της ΕΤΑΔ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Επί τροχάδην πρόκειται να κινηθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης των 36.000 ακινήτων του Δημοσίου τα οποία διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ, με 1.000 εξ αυτών να παίρνουν πολύ σύντομα σειρά.

Όπως προανήγγειλε, μάλιστα, και ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, περίπου 1.000 ακίνητα του Δημοσίου πρόκειται να ενταχθούν σύντομα από την ΕΤΑΔ υπό την ομπρέλα εταιρειών έτσι ώστε να «τρέξει» το συντομότερο δυνατό η διάθεση τους σε ιδιώτες επενδυτές.

Η επίσπευση των διαδικασιών πηγάζει από το γεγονός ότι έχουν παρατηρηθεί σοβαρές καθυστερήσεις σε ό,τι έχει να κάνει με την αξιοποίηση των 36.000 ακινήτων, με αποτέλεσμα το υπουργείο να θεωρεί πως έχει μείνει πίσω σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα.

Έτσι, εκ του συνόλου το οποίο χαρτογραφείται, σύντομα θα αποτιμηθούν τα 6.000 ακίνητα και από αυτά τα 1.000 θα μπουν στο άμεσο πλάνο ωρίμανσης και αξιοποίησης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός, για αυτά τα 1.000 ακίνητα δεν θα γίνουν 1.000 διαφορετικοί διαγωνισμοί καθώς θα ενταχθούν «πακέτα» με διαφορετικές ενδεχομένως εταιρείες για κάθε ένα από αυτά προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει πιο γρήγορα.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις