Δευτέρα, 3 Ιουν.
24oC Αθήνα

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πληρωμές άμεσα μόνο για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πληρωμές άμεσα μόνο για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά

Μόνο για όσους έχουν προσφύγει δικαστικά σχεδιάζει επί του παρόντος το Υπουργείο Εργασίας πληρωμές αναδρομικών για τις περικοπές στα δώρα των επικουρικών στο 11μηνο Ιουνίου 2015 – Μάιου 2016 (εφόσον δικαιωθούν από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο), σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου στο Open.

“Οποιαδήποτε απόφαση των δικαστηρίων, εμείς τη σεβόμαστε και όποια και να είναι αυτή, την ακολουθούμε”, σημείωσε η κα Μιχαηλίδου.

Παραπέρα, η Υπουργός Εργασίας δήλωσε πως “είναι μια απόφαση (σ.σ. η αναμενόμενη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου για τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων), την οποία θα σεβαστούμε, θα γίνουν οι πληρωμές και κοιτούμε τι γίνεται, πραγματικά το κοιτούμε, αλλά είναι μεγάλος ο αριθμός και για όλους όσους δεν έχουν προσφύγει.

Η ίδια ανέφερε χαρακτηριστικά πως είναι “αρκετά δύσκολοι οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το που αφήνουμε το δημοσιονομικό έλλειμμα κάθε χρόνο.

Οπότε πάντα σκεφτόμαστε όλες τις δυνάτες λύσεις. Αυτή τη στιγμή για τους ανθρώπους που δεν έχουν προσφύγει, σκεφτόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε, δεν φαίνεται να υπάρχει η άμεση πληρωμή όλων όσων δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια ακόμα”.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις