Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Σκρέκας: Από 20 Μαρτίου η μείωση τιμών για τα προϊόντα εμμήνου ρύσης

Σκρέκας: Από 20 Μαρτίου η μείωση τιμών για τα προϊόντα εμμήνου ρύσης

Συνεχίζει η αποκλιμάκωση των τιμών στα σουπερμάρκετ σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις (6.3.2024) του υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στο ΣΚΑΙ. Επισήμανε ότι από 20 Μαρτίου θα υπάρξει μείωση τιμών σε προϊόντα εμμήνου ρύσης. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Σκρέκας «Είχαμε αποκλιμάκωση σε καθαριστικά σπιτιού, απορρυπαντικά, προϊόντα προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες, βρεφικό γάλα (…) 3.912 κωδικούς», και συμπλήρωσε «Βεβαίως έχουμε προϊόντα στα οποία οι τιμές έχουν μειωθεί περισσότερο, και προϊόντα στα οποία οι τιμές έχουν μειωθεί λιγότερο».

Σχετικά με βρεφικό γάλα ο υπουργός ανέφερε στο ΣΚΑΙ ότι «έχουμε θέσει πλαφόν κέρδους στις εταιρείες που πωλούν το βρεφικό γάλα, και εκεί είδαμε τις τιμές να μειώνονται κατά 15%». «Μια εταιρεία που πωλεί βρεφικό γάλα μόνο στα φαρμακεία έχει μειώσει την τιμή κατά 30%» προσέθεσε.

Για τα νωπά προϊόντα ο κ. Σκρέκας δήλωσε ότι το μέτρο «καθαρές τιμές από το χωράφι στο ράφι» που επίσης εφαρμόζεται από 1ης Μαρτίου είναι ένα μέτρο που θα οδηγήσει κι αυτό σε μειώσεις το επόμενο διάστημα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις