Δευτέρα, 3 Ιουν.
35oC Αθήνα

Σκρέκας: Έως και 15% μπορεί να κερδίσει ο καταναλωτής χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του e-katanalotis

Σκρέκας: Έως και 15% μπορεί να κερδίσει ο καταναλωτής χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του e-katanalotis

Eως και 15% μπορεί να γλιτώσει ένας καταναλωτής (σ.σ. στις τιμές των προϊόντων που αγοράζει), χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του e-katanalotis, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (22.05.24), ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Κώστας Σκρέκας επισήμανε πως στην πλατφόρμα του e-katanalotis, δημιουργούμε τη λίστα των προϊόντων και βλέπουμε το σύνολο των προϊόντων (σ.σ. το οποίο χρειαζόμαστε) σε ποιο σούπερ μάρκετ οι τιμές είναι χαμηλότερες.

Ο ίδιος ανέφερε πως η επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός στην Κομισιόν είναι η πρώτη επιστολή που στέλνεται από πρωθυπουργό κράτους – μέλους. Η επικεφαλής της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε το δίκαιο της επιστολής του πρωθυπουργού.

Η Ελλάδα πρωτοπορεί στην προσπάθεια αντιμετώπισης αθέμιτων πρακτικών από τις πολυεθνικές, ανέφερε.

Ο κ. Σκρέκας, ανέφερε σε σχέση με τις πολυεθνικές, πως χρησιμοποιούν διάφορες πρακτικές για μεγιστοποίηση του κέρδους, όπως για παράδειγμα:

  • Διαφορετικές ζώνες τιμολόγησης για το ίδιο προϊόν
  • Ίδιο προϊόν σε διαφορετική συσκευασία
  • Περιορισμοί στην ελεύθερη διακίνηση προϊόντων

Αποτέλεσμα είναι ίδια προϊόντα να έχουν διαφορετικές τιμές. Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα κράτος – μέλος, σημείωσε ο υπουργός. Είναι και άλλα κράτη – μέλη που έχουν αντιμετωπίσει και το συζητάμε μαζί τους. Ζητούμενο είναι να ληφθούν μέτρα για την προστασία ενιαίας αγοράς.

Χρηστικά Τελευταίες ειδήσεις