Χρηστικά

Τσακλόγλου: Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται το έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα

Οι συντάξεις, οι επικείμενες αυξήσεις, τα επιδόματα και το δημογραφικό ήταν τα θέματα, για τα οποία μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σήμερα (24.11.2024) σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, αναφέροντας ποιους αφορά το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε αρχικά κατά πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις, εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει εύρος γιατί είναι 2,4% που είναι για όλες τις συντάξεις, για όλες οι συντάξεις εκτός από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, για τους οποίους όμως έχουμε λάβει άλλα μέτρα, τα τρία τελευταία χρόνια, αυτό το οποίο γίνεται είναι δίνουμε αυξήσεις στις συντάξεις, οι οποίες είναι το ήμι άθροισμα του ρυθμού της οικονομικής μεγέθυνσης και του ρυθμού του πληθωρισμού. Με βάση αυτά τα πράγματα, φέτος θα δοθεί 2,4% αύξηση σε όλες τις συντάξεις».

Ερωτηθείς για τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις απάντησε: «Έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια η οποία έχει αποδώσει καρπούς. Δηλαδή, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση το 2019 ήταν πραγματικά στις εκατοντάδες χιλιάδες. Δεν ξέραμε ακριβώς τα νούμερα. Στις κύριες συντάξεις εκείνο που ήταν καταγεγραμμένο ήταν γύρω στις 170.000. Αλλά το ζήτημα ήταν ότι βρίσκαμε διαρκώς αυτοκόλλητες αιτήσεις, οι οποίες ήταν σε σακούλα, σε ντουλάπια, σε γραφεία, σε ότι θέλετε, οπότε είναι λίγο δύσκολο να σας πω που ήταν. Αυτή τη στιγμή είναι στις 19.500 αυτές που λέμε ληξιπρόθεσμες δηλαδή που είναι παραπάνω από τρεις μήνες και δεν έχει εκδοθεί.(….).

Τώρα όλο αυτό και για τις επικουρικές συντάξεις, όπου εκεί το νούμερο είναι λίγο μεγαλύτερο. Εκεί υπάρχει το πρόβλημα του ότι παλαιότερα, αν θυμάστε καλά, υπήρχαν πάρα πολλά επικουρικά ταμεία τα οποία ήταν διάφορα μικρά  και τα οποία έχουν μόνο το αρχείο, όπου το αποτέλεσμα είναι ότι αν έχετε σε 2 ή 3 τέτοια θα πρέπει ο αντίστοιχος υπάλληλος του ΕΦΚΑ να πάει σε όλα τα αντίστοιχα αυτά που έχετε δει και να βρει το φάκελο τον αντίστοιχο και να υπολογίσει τη σύνταξη».

Έπειτα ο κ. Τσακλόγλου ανέφερε πως ο ΕΦΚΑ ετοιμάζει δύο μεγάλα πρότζεκτ, το ένα είναι η ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού όλων των ασφαλισμένων ενώ το δεύτερο είναι το ότι έχει φτιαχτεί ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα για τον ΕΦΚΑ.

Στη συνέχεια επισήμανε ποιους αφορά το έκτακτο επίδομα: «Αυτό το οποίο θα γίνει είναι θα δοθεί ένα επίδομα το οποίο θα είναι κλιμακωτό και αντιστρόφως ανάλογο της σύνταξης του συνταξιούχου. Δηλαδή αν είναι μέχρι 700 ευρώ θα είναι 200 ευρώ. Από 700 έως 1.100 θα είναι 150 ευρώ, από 150 έως 1.600 ευρώ θα είναι 100 ευρώ και αυτό επίσης θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για την εισφορά αλληλεγγύης ενώ σε ερώτηση για το δημογραφικό, καθώς συμμετείχε στη Βουδαπέστη, στην άτυπη σύνοδο των αρμόδιων υπουργών για το δημογραφικό, απάντησε: «Δεν είναι μόνο της Ελλάδας και μάλιστα θα ήθελα να πω ότι σταδιακά, ενώ παλαιότερα ήταν ένα πρόβλημα μόνο των ανεπτυγμένων χωρών, σταδιακά γίνεται ένα πρόβλημα και των αναπτυσσόμενων χωρών».

Επισήμανε, ακόμη, ότι οι νέοι είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθούν για να έχουν ανεξάρτητη ζωή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Χρηστικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Χρηστικά: Περισσότερα άρθρα
Προσοχή! Ψευδές μήνυμα για «δωρεάν πακέτο γιορτών» – Οι απατεώνες ζητούσαν 100 ευρώ με email δήθεν από το Υπουργείο Ανάπτυξης
Προσοχή σε ψευδή μηνύματα που υπόσχονται «δωρεάν πακέτο γιορτών» – Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη κινηθεί για την διερεύνηση της υπόθεσης
Σούπερμαρκετ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Τέλος Δεκεμβρίου θα πληρωθούν οι αγρότες των οποίων οι δηλώσεις δεσμεύτηκαν στο πλαίσιο ελέγχου στο Μέτρο 23
Ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των αγροτεμαχίων έγινε με βάση τα στοιχεία του εντύπου Ε9 των αγροτών, προκειμένου να συγκριθούν οι εκτάσεις που δηλώνονται στο Ε9 με εκείνες που καταχωρίστηκαν στις αιτήσεις ΟΣΔΕ 2024
Αγρότες
Στη Βουλή η ρύθμιση για τη σταδιακή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις από 1η Ιανουαρίου 2026 - Ποιοι και πόση αύξηση δικαιούνται
Με τρεις ταχύτητες θα καταβληθεί η αύξηση στις συντάξεις μαζί με την καταβολή του ΕΦΚΑ για τον Ιανουάριο του 2026 πριν τα Χριστούγεννα
RETIRED SENIOR WOMAN WITHDRAWING MONEY FROM AN ATM. DIGITAL DIVIDE AMONG THE ELDERLY 5