Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

ΥΠΟΙΚ: Χωρίς δέσμευση για το χρέος δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο του Υπουργείου Οικονομικών, αν δεν υπάρξουν δεσμεύσεις των Eυρωπαίων για το χρέος, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα αρνητικά μέτρα που συμφωνήθηκαν στην Μάλτα.

Πρόκειται για το δεύτερο επίσημο “τελεσίγραφο”, μετά από αυτό του Αλέξη Τσίπρα, νωρίτερα κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα μετέδωσε ο Αντ1, ο αξιωματούχος του ελληνικού ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως “η συμφωνία είναι αυτή που είναι και ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του. Σημασία έχει με τι μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα πάμε μέχρι το 2018. Αν οι εταίροι μπουν στην λογική “είπα-ξείπα” για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα του χρέους , τότε και εμείς δεν θα εφαρμόσουμε τα μέτρα“.

Ο ίδιος αξιωματούχος εκτιμά, πάντως, ότι μπορεί η συνολική συμφωνία – και για το χρέος – να κλείσει άμεσα, ώστε η Ελλάδα να υπαχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

“Έχουν “κλείσει” τα πλεονάσματα για τρία χρόνια, με ενισχυμένα τα μεσοπρόθεσμα που θέλει το ΔΝΤ. Η συζήτηση αυτή μπορεί να κλείσει μέχρι τις 22 Απριλίου ή και νωρίτερα σε έκτακτο Eurogroup. Τα μέτρα μπορεί να νομοθετηθούν τώρα για να μπορέσει να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ“, τόνιζε χαρακτηριστικά.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε