Οικονομία

Υψηλή κερδοφορία από την Ελινόιλ

Το δίκτυο των της εταιρείας αριθμεί συνολικά573 πρατήρια.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας εμπορίας πετρελαιοειδών Ελινόιλ υποχώρησε το 2009 στα 659,5 εκατ. ευρώ από 746,6 εκατ. ευρώ το 2008. Η πτώση του κύκλου εργασιών αποδίδεται αποκλειστικά από τη διοίκηση στις σημαντικά χαμηλότερες τιμές των καυσίμων αφού ο όγκος πωλήσεων σημείωσε αύξηση κατά 4%.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ενισχύθηκαν κατά 18,5% στα 11,5 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στα 4,7 εκατ. ευρώ έναντι 1,3 εκατ. ευρώ το 2008. 

Το διοικητικό συμβούλιο θα προτείνει στη γενική συνέλευση των μετόχων τη διανομή μερίσματος συνολικού μικτού ποσού 1.191.406,50 ευρώ ή 0,05 ανά μετοχή από τα κέρδη της χρήσης 2009. 

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρήσης το δίκτυο πρατηρίων ενισχύθηκε συνολικά με την προσθήκη 58 νέων πρατηρίων ενώ απομακρύνθηκαν άλλα 17, (καθαρή αύξηση 41 πρατήρια) ώστε το δίκτυο της εταιρείας να αριθμεί πλέον 573 πρατήρια πανελλαδικά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα