Παρασκευή, 3 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ο Κασσελάκης κατεβάζει τη «σημαία» του Τσίπρα

Ο Κασσελάκης κατεβάζει τη «σημαία» του Τσίπρα

Η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη στο… μαξιλάρι των 37 δισ. Ευρώ που αποτέλεσε σημαία για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Όχι ότι οι άνεμοι έχουν πέσει στα εσωκομματικά της Κουμουνδούρου. Απλά η αμφισβήτηση της ανάγκης να υπάρξει αυτό το «μαξιλάρι» και ο χαρακτηρισμός του ως προς την πιο «μνημονιακή» πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χτυπά το μαλακό υπογάστριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ίσως και επηρεασμένος από την εμμονή του Παύλου Πολάκη με το θέμα του υπερπλεονάσματος αλλά και με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, χτύπησε και πάλι. Απλά αυτή τη φορά χτύπησε τον προκάτοχό του, ο οποίος ως επικεφαλής της κυβέρνησης ήταν αυτός που έδωσε το πράσινο φώς για το μαξιλάρι των 37 δισ. Ευρώ προκειμένου να καλύψει τις προϋποθέσεις που έθετε η τρόικα (κατά ΣΥΡΙΖΑ θεσμοί) για να προχωρήσει ο απεγκλωβισμός από το τρίτο μνημόνιο.

Είναι βέβαιο πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν γνωρίζει ότι μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας προλόγιζε το βιβλίο του Ευκλείδη Τσακαλώτου που έχει τίτλο «Με την πλάτη στον τοίχο Διαπραγματεύσεις για την Οικονομία και την Κοινωνία» σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, περιγράφει την περίοδο των διαπραγματεύσεων και τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης δηλώνοντας «ικανοποιημένος» και «περήφανος».

Και αυτό, όπως σημείωνε: «Γιατί βγάλαμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο των μνημονίων. Γιατί σταματήσαμε την καταστροφή. Ρυθμίσαμε το χρέος. Βάλαμε πάλι μετά από χρόνια την Ελλάδα στις αγορές. Κι αφήσαμε πάνω από 37 δισ. στα ταμεία του κράτους», υπογραμμίζοντας με έμφαση πως όλα αυτά επιτεύχθηκαν «με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κοινωνική πλειοψηφία».

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας κατ επανάληψη έχει μιλήσει για το «μαξιλάρι» των 37 δισ. Ευρω, υποστηρίζοντας πως αν δεν υπήρχε δεν θα ήταν εφικτή η αντιμετώπιση κρίσεων όπως αυτή της πανδημίας και της ενέργειας που ακολούθησε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσσελάκης είχε κάνει εγκωμιαστικά σχόλια για τα 37 δισ. Ευρώ και το ρόλο που έπαιξαν για να σταθεί όρθια η χώρα.

Βέβαια τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Το λεγόμενο μαξιλάρι των 37 δισ. Ευρώ δεν είναι χρήμα που βρίσκεται στα ταμεία και χρηματοδοτεί «λειτουργικά» έξοδα του κράτους. Απλά χρησιμοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσει την υπερφορολόγηση και κυρίως την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης.

Υγ.: Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο επί κυβερνήσεων Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα σχεδόν από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής του. Εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου έχουμε τους: Γιάννη Δραγασάκη, Γιώργο Σταθάκη, Αλέξη Χαρίτση και όσοι άλλοι πέρασαν από παραγωγικά υπουργεία.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις