Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άνδρας με Σύνδρομο Down υπερασπίζεται το δικαίωμα του να ζει – “Έχω μια υπέροχη ζωή!”

Άνδρας με Σύνδρομο Down υπερασπίζεται το δικαίωμα του να ζει – “Έχω μια υπέροχη ζωή!”

Ένας άνδρας με Σύνδρομο Down μίλησε για το δικαίωμα του να ζει. “Δεν θα πρέπει να είμαι σε θέση να δικαιολογώ την ύπαρξή μου. Έχω μια υπέροχη ζωή!”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το Σύνδρομο Down περιγράφει μια χρωμοσωμική ανωμαλία, που περικλείει ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τα οποία υπάρχουν εκ γενετής στους φορείς της γενετικής αυτής βλάβης. Πρόκειται δηλαδή για μία τρισωμία που σχετίζεται με παρεκκλίσεις στη σωματική διάπλαση, τη νοητική ανάπτυξη και την ψυχοκοινωνική εξέλιξή των ανθρώπων αυτών.

Τα τελευταία χρόνια ακούγεται έντονα η προσπάθεια κάποιων να αντιμετωπίσουν το Σύνδρομο Down, δίνοντας τέλος στη ζωή του νεογνού που διαγνώστηκε με αυτό. Την ίδια ώρα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουψάλα για την έρευνα του Αλτσχάιμερ, με επικεφαλής τον Δρ Λαρς Φορσμπεργκ, μελέτησαν στοιχεία για περισσότερους από 3.200 άνδρες, κατά μέσο όρο 73 ετών. Το 17% είχε ανιχνεύσιμη απώλεια του χρωμοσώματος Υ σε κάποια από τα κύτταρα του αίματος τους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, μπορεί η μελέτη της τρισωμίας του ανθρώπων με Σύνδρομο Down να οδηγήσει στη θεραπεία του Αλτσχάιμερ. Πριν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε συζήτηση στο Κογκρέσο για την ανάγκη επιχορήγησης έρευνας για το Σύνδρομο Down. Αυτός ο άνθρωπος με Σύνδρομο Down μίλησε για το δικαίωμα του να ζει και τα λόγια του συγκίνησαν…

“Είμαι ένας άνθρωπος με Σύνδρομο Down και η ζωή μου αξίζει! Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι όταν εντοπιστεί Σύνδρομο Down σε προγεννητικό έλεγχο, αυτές οι εγκυμοσύνες θα πρέπει να τερματίζονται. Αυτοί οι άνθρωποι δηλαδή ισχυρίζονται ότι άνθρωποι σαν και μένα δεν πρέπει να υπάρχουν στον κόσμο. Αυτή η αντίληψη προέρχεται από ένα εξωτερικό παράγοντα και είναι προϊόν μιας απαρχαιωμένης σκέψης. Ειλικρινά, έχω μια υπέροχη ζωή! Έχω παραδώσει μαθήματα σε Πανεπιστήμια και έχω επισκεφτεί δύο φορές τον Λευκό Οίκο”, ανέφερε.

Και συνέχισε: “Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαι σε θέση να δικαιολογώ την ύπαρξή μου. Ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί την ηθική και να μην διαλέγει ποια άτομα πρέπει και ποια όχι να έρχονται στη ζωή. Είναι σαν να υπάρχει ένας κλέφτης και να μου λέει ότι θα πρέπει να σου πάρω τις αναμνήσεις σου!”.

Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ομιλία του ως εξής: “Το έξτρα χρωμόσωμα μου μπορεί να είναι η λύση στο Αλτσχάιμερ! Χρειαζόμαστε χρήματα για αυτήν την έρευνα ώστε να βρεθούν απαντήσεις. Στόχος μας πρέπει να είναι η εξαφάνιση του Αλτσχάιμερ και όχι η εξαφάνιση ανθρώπων με Σύνδρομο Down!”

Δείτε το βίντεο που κάνει τώρα τον γύρο του διαδικτύου:

This man with Down syndrome is fighting for his right to live

This man with Down syndrome is fighting for his right to live

Gepostet von Daily Mail am Montag, 30. Oktober 2017

Πηγή βίντεο: Daily Mail

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις