Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

48 βουλευτές της ΝΔ ζητούν κατάργηση του ΕΦΚ στο κρασί

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το ζήτημα της αναποτελεσματικότητας του φόρου στο κρασί έφεραν στη Βουλή 48 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα της κατάργησης του.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην Ερώτηση, η οποία έχει πρώτο υπογράφοντα τον Αναπλ.Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, βουλευτή Κορινθίας, Χρίστο Δήμα, υπάρχει αποτυχία της Κυβέρνησης να εισπράξει τα έσοδα που είχε προϋπολογίσει (εισπράχθηκαν μόλις 16.62 εκάτ. το πρώτο 9μηνο από τα συνολικά 55 εκάτ. που τελικά είχαν προϋπολογιστεί) αλλά η επιβολή του ΕΦΚ δημιούργησε μία σειρά προβλημάτων που έθεσαν σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με τον οινικό κλάδο.

Είναι ενδεικτικό πως πέρα από το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που δημιουργήθηκε, οι παραγωγοί εγκλωβίστηκαν σε μία δίχως τέλος γραφειοκρατία, η οποία οδήγησε τους δείκτες του λαθρεμπορίου οίνου σε σημαντική αύξηση. Θέση της ΝΔ είναι πως ο ΕΦΚ στο κρασί πρέπει να καταργηθεί και για το σκοπό αυτό, οι βουλευτές που συνυπέγραψαν την ερώτηση ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να αναφέρουν εάν και πότε θα συμβεί αυτό.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε