Πολιτική

Athens Pride: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Ο Τσίπρας, ο Καπουτζίδης κι ο Καμμένος

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σκληρή αντιπαράθεση στον απόηχο του Athens Pride ξέσπασε μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη. Επίκεντρο ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε διάλογο που είχε στο πλαίσιο του Athens Pride με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ότι ελπίζει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ισότητα στον γάμο και για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να υιοθετηθεί από όλα τα κόμματα και να μη συμβεί ό,τι συνέβη με το σύμφωνο συμβίωσης και με την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, δύο διατάξεις που πέρασαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψηφίστηκαν μόνο από το κόμμα του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras)

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, απάντησε:

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία», τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Μάντζος και πρόσθεσε: «Όσο και να τον δυσαρεστεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και για την ταυτότητα φύλου το 2017 υιοθετήθηκαν και έγιναν νόμοι του Κράτους χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και του Ποταμιού. Αντιθέτως αυτοί που καταψήφισαν ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Όταν, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι «πέρασε μόνος του» τις σχετικές προτάσεις το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει στην «μοναξιά» που του προκάλεσε στα κυβερνητικά έδρανα ο ακροδεξιός συνεταίρος που ο ίδιος επέλεξε και επέβαλε και τις δυο φορές που είχε την ευκαιρία», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εμπεριέχει γενναία δόση πολιτικής υποκρισίας και θράσους».

 

Στην ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να απαντήσει ο ομόλογός του της Κουμουνδούρου, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε δική του γραπτή δήλωση επεσήμανε:

«Ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μάντζος ξέχασε ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το πλαίσιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τα έφερε στη Βουλή και τα ψήφισε. Ό,τι δίσταζαν να κάνουν επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν πράξη από μια κυβέρνηση που δεν λογάριαζε το πολιτικό κόστος. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές.

Ωστόσο δεν απάντησε στο μείζον: Θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ισότητα στον γάμο. Δεν έχουμε ακούσει κάτι μέχρι στιγμής».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 7
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 61
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6