Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Athens Pride: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών – Ο Τσίπρας, ο Καπουτζίδης κι ο Καμμένος

Athens Pride: Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών  – Ο Τσίπρας, ο Καπουτζίδης κι ο Καμμένος

Σκληρή αντιπαράθεση στον απόηχο του Athens Pride ξέσπασε μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη. Επίκεντρο ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Αφορμή τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε διάλογο που είχε στο πλαίσιο του Athens Pride με τον Γιώργο Καπουτζίδη, ότι ελπίζει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ισότητα στον γάμο και για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου να υιοθετηθεί από όλα τα κόμματα και να μη συμβεί ό,τι συνέβη με το σύμφωνο συμβίωσης και με την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, δύο διατάξεις που πέρασαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίες, όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ψηφίστηκαν μόνο από το κόμμα του.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras)

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, απάντησε:

«Για άλλη μια φορά, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να αλλάξει την ιστορία», τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Μάντζος και πρόσθεσε: «Όσο και να τον δυσαρεστεί, η αλήθεια είναι ότι το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης το 2015 και για την ταυτότητα φύλου το 2017 υιοθετήθηκαν και έγιναν νόμοι του Κράτους χάρη στις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Δημοκρατικής Συμπαράταξης) και του Ποταμιού. Αντιθέτως αυτοί που καταψήφισαν ήταν ο κυβερνητικός του εταίρος κ. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες».

«Όταν, λοιπόν, ισχυρίζεται ότι «πέρασε μόνος του» τις σχετικές προτάσεις το μυαλό μας μπορεί να πηγαίνει στην «μοναξιά» που του προκάλεσε στα κυβερνητικά έδρανα ο ακροδεξιός συνεταίρος που ο ίδιος επέλεξε και επέβαλε και τις δυο φορές που είχε την ευκαιρία», συμπλήρωσε και κατέληξε:

«Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία εμπεριέχει γενναία δόση πολιτικής υποκρισίας και θράσους».

 

Στην ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη έσπευσε να απαντήσει ο ομόλογός του της Κουμουνδούρου, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος σε δική του γραπτή δήλωση επεσήμανε:

«Ο εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μάντζος ξέχασε ότι η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το πλαίσιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και το δικαίωμα αναδοχής στα ομόφυλα ζευγάρια ήταν πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τα έφερε στη Βουλή και τα ψήφισε. Ό,τι δίσταζαν να κάνουν επί χρόνια οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έγιναν πράξη από μια κυβέρνηση που δεν λογάριαζε το πολιτικό κόστος. Τα υπόλοιπα είναι υπεκφυγές.

Ωστόσο δεν απάντησε στο μείζον: Θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την ισότητα στον γάμο. Δεν έχουμε ακούσει κάτι μέχρι στιγμής».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις