Πολιτική

ΔΗΜΑΡ: Να αποσυνδεθεί η κινητικότητα από τις απολύσεις

Επιμένει η ΔΗΜΑΡ στη διαφωνία της για τον τρόπο που συνδέει η κυβέρνηση την κινητικότητα στο Δημόσιο με τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων.

«Η κινητικότητα πρέπει να αποσυνδεθεί πλήρως από τις απολύσεις και να αφορά αποκλειστικά στην ορθολογική κατανομή του προσωπικού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος και τονίζεται ότι «ο ξαφνικός θάνατος υπηρεσιών, όπως η κατάργηση ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης, δεν συνιστούν ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα».

Η ΔΗΜΑΡ καλεί την κυβέρνηση «να αλλάξει πορεία, να επαναδιαπραγματευθεί τον αναγκαίο χρόνο, τη νομιμότητα, τον ορθολογισμό και την ουσία της μεταρρύθμισης» και «να στρέψει την προσοχή στον έλεγχο της απόδοσης έργου, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την πάταξη της διαφθοράς».

«Η διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει για να αυξηθεί η ωφέλεια προς τους πολίτες και όχι για να ικανοποιηθούν οι ιδεοληψίες της τρόικας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημόσιο: 70.000 υπάλληλοι στο στόχαστρο για διαθεσιμότητα

Σε κινητικότητα για 2 μήνες οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων! Όλο το σχέδιο Άδωνι

Υποχρεωτική μετάταξη για 8.000 εκπαιδευτικούς – Και απολύσεις ως το 2014

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την κάρτα εργασίας: «Στον τουρισμό μόνο τον Μάιο δηλώθηκαν 1000% περισσότερες υπερωρίες»
Ο πρωθυπουργός τόνισε πως τον Μάιο υπήρξε τεράστια αύξηση στις υπερωρίες και ξεκαθάρισε πως αλλάζουν και στην πράξη οι καταστάσεις λόγω της εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας
Κυριάκος Μητσοτάκης
11
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 6
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 3