Δευτέρα, 6 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δένδιας σε Παπούλια: Οι νεοναζιστικές οργανώσεις στη χώρα μας δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές (VIDEO)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εντυπωσιασμένος με τη γυναίκα αστυνομικό που συνέλαβε τον Γιώργο Ρουπακιά δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας στον Νίκο Δένδια, με τον οποίο συνομίλησε στο Προεδρικό Μέγαρο για τις έρευνες που γίνονται στην ΕΛ.ΑΣ. και τις σχέσεις αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή.   

“Κύριε Πρόεδρε, η εντολή που έχω από τον Πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές”, είπε αρχικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Και συνέχισε: “Και θα μου επιτρέψετε με την ευκαιρία που μου δίνετε να σας πω και το εξής, το οποίο εσείς, ως αρχηγός του κράτους πρέπει να το γνωρίζετε: ότι η συντριπτική – όχι απλώς η μεγάλη – πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας είναι περήφανοι άνθρωποι, οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την προστασία της ζωής, της περιουσίας και της ασφάλειας του Έλληνα πολίτη. Και μάλιστα υπό δυσχερέστατες συνθήκες, με χαμηλότατους μισθούς και σε ένα κλίμα το οποίο δεν επιτρέπει πάντοτε να αποδώσουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Όμως, κάνουν ό,τι μπορούν, από το 1984 έχουν θρηνήσει 86 θύματα. Δεν γνωρίζω καμιά άλλη επαγγελματική ομάδα ή ο,τιδήποτε και αν το χαρακτηρίσει κανείς να έχει τέτοιον αριθμό θυμάτων για την προστασία της ζωής και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών”.

“Είναι πολύ σημαντικό και σεβαστό το έργο. Και μου έκανε και εντύπωση η γυναίκα αστυνομικός που έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στη σύλληψη του δράστη”, απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας, με τον Νίκο Δένδια να του αποκαλύπτει: “Θα την καλέσω την άλλη εβδομάδα, κύριε Πρόεδρε, γιατί είναι καλό να προβάλουμε παραδείγματα”.

Και τέλος συμπλήρωσε ότι: “Δυστυχώς, σε περιπτώσεις που πράγματι εκτιμά η υπηρεσία ότι χρειάζεται μια διάκριση, οι διαδικασίες είναι μακρές και από τον χρόνο του προφορικού επαίνου του Υπουργού μέχρι τη διάκριση περνούν 3-4 μήνες”.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεϊμαράκης για Χρυσή Αυγή: Καμία έκπτωση στη Δημοκρατία

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: «δεν ξέραμε τι συμβαίνει» πριν τη δολοφονία στο Κερατσίνι;

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για τη Χρυσή Αυγή

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε