Τρίτη, 28 Μαΐ
25oC Αθήνα

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: «δεν ξέραμε τι συμβαίνει» πριν τη δολοφονία στο Κερατσίνι;

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ: «δεν ξέραμε τι συμβαίνει» πριν τη δολοφονία στο Κερατσίνι;

«Με τη θεωρία των δύο άκρων νομιμοποιούμε την Χρυσή Αυγή», δήλωσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι «το κράτος ξύπνησε μετά από μια πολιτική δολοφονία».

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, τη θεωρία της ταύτισης των δύο άκρων, που «ακούμε», όπως είπε, «από ένα κομμάτι – ευτυχώς μικρό – της ΝΔ».

Και πρόσθεσε, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ότι δεν μπορεί να θεωρεί κανείς πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι στο συνταγματικό τόξο. «Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια, διότι το μόνο που πετυχαίνεις είναι να νομιμοποιείς αυτό το νεοφασιστικό, το νεοναζιστικό μόρφωμα», τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Κουμουνδούρου, όμως: «από την άλλη βέβαια, δεν μπορεί να υπάρχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία λένε, ή αρθρογραφούν την άποψη ότι δε θα πιεστούμε τώρα εμείς, για να καταδικάσουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πάντως, σχολίασε και την καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής από το κράτος. «Δεν μπορεί σήμερα να έχουμε ένα κράτος που ξυπνάει μετά από μια πολιτική δολοφονία», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «τι είχαμε όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα; Δεν ξέραμε τι συμβαίνει; Δεν έπρεπε να το αντιμετωπίσουμε;».

Αναφέρθηκε και στο θέμα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, που κατέθεσαν από κοινού ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, αλλά δεν προχώρησε, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «με σαθρά επιχειρήματα παραπέμφθηκε στις καλένδες».

Νίκος Ανδρουλάκης: «αν μετά τα γεγονότα της τελευταίας εβδομάδας και αν ύστερα από ένα μήνα η Χρυσή Αυγή είναι ακόμη στο 10%, τότε θα είμαστε απόκληροι της ιστορίας».

Και πρόσθεσε ότι το πολιτικό σύστημα «δεν μπορεί σήμερα να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του ή πίσω από τις απόψεις του κ. Λαζαρίδη ή από τις απόψεις κάποιων άλλων κυρίων, οι οποίοι φαντασιώνονται συγκρούσεις και εμφυλιακές καταστάσεις».

Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε αναλάβει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τους γραμματείς όλων των κομμάτων, προκειμένου να συναντηθούν και να προχωρήσουν σε κάποιες κοινές πρωτοβουλίες. Όπως δήλωσε, όμως, «μόνο ο κ. Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ ήταν θετικός σε μια τέτοια προσπάθεια».

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες για διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε σχολεία, προκειμένου να «στρατολογήσουν» μαθητές – όπως δήλωσε σήμερα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση – ο Ν. Ανδρουλάκης είπε ότι «υπάρχουν νησίδες βίας, τις οποίες πρέπει να αντιμετωπίσουμε». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι αυτό το φαινόμενο δεν αφορά μόνο στα σχολεία, αλλά και «στους συνδέσμους των ομάδων».

Και παραδέχθηκε ότι έχουν γίνει «διαδοχικά λάθη» τα τελευταία τρία χρόνια, μετά τις δημοτικές εκλογές «και από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και από την συγκυβέρνηση Παπαδήμου και από τη σημερινή κυβέρνηση», διότι υποβάθμισαν το γεγονός. «Δυστυχώς», όπως είπε, «φαίνεται ότι ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ούτε το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλήματος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Stop στη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία – Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Αδειάζει το ΠΑΣΟΚ το Μαξίμου για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή

Ρεπούση: Η Χρυσή Αυγή στρατολογεί μαθητές στα σχολεία

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε