Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Euractiv: «Καμένο χαρτί» η Εύα Καϊλή για τον Νίκο Ανδρουλάκη από τον Σεπτέμβριο 

Euractiv: «Καμένο χαρτί» η Εύα Καϊλή για τον Νίκο Ανδρουλάκη από τον Σεπτέμβριο 

Πολιτικό «σεισμό» έχει προκαλέσει το ντόμινο αποκαλύψεων γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο. Και οι τριγμοί στις σχέσεις της Εύας Καϊλή με το ΠΑΣΟΚ φαίνεται πως ήταν γνωστοί στις Βρυξέλλες ήδη από τον Σεπτέμβριο, και μάλιστα για αυτούς είχε ενημερώσει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Δημοσίευμα του euractiv.gr αναφέρει ότι οι Ευρωοσοσιαλιστές είχαν παρατηρήσει κάποιες «περίεργες» κινήσεις της Εύας Καϊλή, χωρίς όμως να μπορούν να φανταστούν τα όσα θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας γύρω από το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο και την φερόμενη εμπλοκή της σε αυτό. Συνεργάτης της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών Ιράτσε Γκαρσία σημειώνει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ενημερώσει από τον Σεπτέμβριο πως η 44χρονη πολιτικός δεν θα ήταν υποψήφια στα ευρωψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. 

«Μετά το καλοκαίρι, ο Νίκος Ανδρουλάκης είχε ενημερώσει την Ιράτσε Γκαρσία σε διαδοχικές συναντήσεις για την μη συμμετοχή της Εύας Καϊλή στα ευρωψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις» είπε στο EURACTIV συνεργάτης της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών είχε παρατηρήσει κάποιες «περίεργες» κινήσεις της Εύας Καϊλή, ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει συνεργάτης της Ιράτσε Γκαρσία «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας».

Η συνάντηση που δεν έγινε ποτέ 

Σύμφωνα με το EURACTIV, η πρώτη καταγγελία εναντίον της Εύας Καϊλή ήρθε από την Γερμανίδα ευρωβουλευτή (SPD) Μπίργκιτ Σίπελ, η οποία συμμετείχε στην ψηφοφορία «φάντασμα» της επιτροπής LIBE, όπου ψήφισε η 44χρονη πολιτικός χωρίς να είναι μέλος της. «Δεν ενημέρωσε κανέναν στο σοσιαλιστικό κόμμα για αυτή την ψήφο, ούτε καν τον συντονιστή μας», αναφέρουν πηγές από τον χώρο των Ευρωσοσιαλιστών.

Μετά την ψηφοφορία και όταν συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε η παραπάνω ψήφος της Εύας Καϊλή, η Γερμανίδα ευρωβουλευτή (SPD) Μπίργκιτ Σίπελ, η οποία ψήφισε κατά της πρότασης της Κομισιόν για απελευθέρωση της βίζας για το Κατάρ, έκανε εσωτερική καταγγελία στην ηγεσία των Ευρωσοσιαλιστών. «Η καταγγελία αφορούσε στο γιατί βρισκόταν εκεί η Καϊλή, και δεύτερον, για ποιο λόγο ψήφισε», είπε στο EURACTIV πηγή από τις Βρυξέλλες. 

«Η Ιράτσε Γκαρσία είχε προγραμματίσει μια συνάντηση στο Κοινοβούλιο της ΕΕ στο Στρασβούργο στις 13 Δεκεμβρίου με την Εύα Καϊλή προκειμένου να εξηγήσει γιατί ήταν παρούσα σε εκείνη την επιτροπή και, κυρίως, γιατί συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας», δήλωσε στο EURACTIV πηγή από το γραφείο της προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών. 

Η συνάντηση, ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, καθώς η Καϊλή συνελήφθη για το σκάνδαλο του Κατάρ.

Το περιστατικό που οι Ευρωσοσιαλιστές «τα έψαλαν» στην Καϊλή

Ένα άλλο περιστατικό που προκάλεσε έκπληξη στους Ευρωσοσιαλιστές, σύμφωνα με το EURACTIV, ήταν όταν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής έσπασε τη γραμμή του S&D για την επιλογή του επόμενου γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ψήφισε υπέρ του κεντροδεξιού υποψηφίου του ΕΛΚ, Αλεσάντρο Τσιοτσέτι. Η πηγή υπογράμμισε ότι έλαβε χώρα μια κλειστή συνεδρίαση του S&D στην οποία οι σοσιαλιστές ευρωβουλευτές «τα έψαλαν» στην Καϊλή.

Με πληροφορίες από euractiv.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις