Πολιτική

Food Pass: Οι προσδοκίες της κυβέρνησης για την απήχηση του και το νέο προεκλογικό σύνθημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεγάλες προσδοκίες στην κυβέρνηση δημιουργεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το food pass.

Σε μια χρονική περίοδο, και μάλιστα προεκλογική, που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μία πτωτική πορεία των ποσοστών της ΝΔ και της κυβέρνησης, και τους πολίτες να αγωνιούν για το τσουνάμι της ακρίβειας που δοκιμάζει τα όρια του οικογενειακού προϋπολογισμού, “γαλάζια” στελέχη εκτιμούν ότι το food pass θα αλλάξει το κλίμα.

Σε συνδυασμό και με το “καλάθι του νοικοκυριού”, που παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τελικά τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι το food pass και ελάφρυνση στα νοικοκυριά θα προσφέρει, και απτή απόδειξη αποτελεί, όπως λένε, ότι η κυβέρνηση εννοεί στην πράξη ότι στέκεται δίπλα στους πολίτες μέσα στην ενεργειακή… “καταιγίδα”.

Ελπίδα για προεκλογικό «αέρα»

“Θα πάμε με άλλο αέρα στην περιφέρεια στις γιορτές” εξηγεί στο newsit.gr βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι το βασικό θέμα που του θέτουν οι πολίτες στις επαφές τους είναι αυτό, η ακρίβεια.

«Πρόκειται για ουσιαστική βοήθεια…. Μη ξεχνάτε ότι κάποιοι λαμβάνουν και το έκτακτο Χριστουγεννιάτικο επίδομα. Θα μας δώσει αέρα…» προσθέτει η ίδια πηγή.

Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

Στην κυβέρνηση αναζητούσαν από καιρό ένα μέτρο που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023, που και συμβατό με τα δημοσιονομικά δεδομένα θα ήταν και θα αφορούσε την πλειοψηφία των πολιτών.

“Το μέτρο δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύει τον πολίτη, επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας. Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί βασικά από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής,

Με άλλα λόγια, το μέτρο “απλώνεται” και στη λεγόμενη μεσαία τάξη. Μια τάξη πολιτών που παραδοσιακά σηκώνει τα μεγάλα βάρη και αποτελεί το μήλον της έριδος για όλα τα κόμματα, καθώς η ψήφος της κρίνει εν πολλοίς και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, μία οικογένεια με 2 παιδιά θα λαμβάνει για το επόμενο εξάμηνο 52 ευρώ μηνιαίως.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός το μέτρο καλύπτει μέχρι και το 85% των νοικοκυριών, ανακουφίζοντας 8.400.000 πολίτες.

Θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο, και για 6 μήνες, η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα super market και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων… Φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία.

«Καλύτεροι μισθοί»

Το σύνθημα για την επόμενη τετραετία θα είναι «Καλύτεροι μισθοί» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της προεκλογικής επικοινωνιακής στρατηγικής που θα ακολουθήσει ως τις εκλογές.

Παράλληλα με το τρίπτυχο “συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα” ο Πρωθυπουργός θα προτάξει στον προεκλογικό αγώνα και το κοινωνικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται για την επόμενη 4ετία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα βρίσκεται στο απόγειο της ισχύος της – Αν χρειαστεί θα πει και πάλι το μεγάλο «Όχι»
«Η Ελλάδα έχει μία οικονομία δυνατή, μία άμυνα που έχει θωρακιστεί και μία διπλωματία που είναι στο ισχυρότερο σημείο από ποτέ» υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών
O υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
Το τελεσίγραφο του ΣΥΡΙΖΑ έληξε, η έξοδος προς την ΕΛΑΣ μόλις αρχίζει
Η προθεσμία της Κουμουνδούρου πέρασε χωρίς παραιτήσεις. Τώρα το βλέμμα στρέφεται στους τέσσερις που, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζονται να παραδώσουν τις έδρες τους και να κάνουν το επόμενο βήμα
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρεις ελληνικές πρωτοβουλίες για την ενέργεια πήραν πράσινο φως από τους Ευρωπαίους ηγέτες
«Σε ό,τι μας αφορά, αυτήν την εβδομάδα προχωρήσαμε σε νέα μέτρα για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 42