Πολιτική

Food Pass: Οι προσδοκίες της κυβέρνησης για την απήχηση του και το νέο προεκλογικό σύνθημα

Μεγάλες προσδοκίες στην κυβέρνηση δημιουργεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το food pass.

Σε μια χρονική περίοδο, και μάλιστα προεκλογική, που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μία πτωτική πορεία των ποσοστών της ΝΔ και της κυβέρνησης, και τους πολίτες να αγωνιούν για το τσουνάμι της ακρίβειας που δοκιμάζει τα όρια του οικογενειακού προϋπολογισμού, “γαλάζια” στελέχη εκτιμούν ότι το food pass θα αλλάξει το κλίμα.

Σε συνδυασμό και με το “καλάθι του νοικοκυριού”, που παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τελικά τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι το food pass και ελάφρυνση στα νοικοκυριά θα προσφέρει, και απτή απόδειξη αποτελεί, όπως λένε, ότι η κυβέρνηση εννοεί στην πράξη ότι στέκεται δίπλα στους πολίτες μέσα στην ενεργειακή… “καταιγίδα”.

Ελπίδα για προεκλογικό «αέρα»

Θα πάμε με άλλο αέρα στην περιφέρεια στις γιορτές” εξηγεί στο newsit.gr βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι το βασικό θέμα που του θέτουν οι πολίτες στις επαφές τους είναι αυτό, η ακρίβεια.

«Πρόκειται για ουσιαστική βοήθεια…. Μη ξεχνάτε ότι κάποιοι λαμβάνουν και το έκτακτο Χριστουγεννιάτικο επίδομα. Θα μας δώσει αέρα…» προσθέτει η ίδια πηγή.

Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

Στην κυβέρνηση αναζητούσαν από καιρό ένα μέτρο που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023, που και συμβατό με τα δημοσιονομικά δεδομένα θα ήταν και θα αφορούσε την πλειοψηφία των πολιτών.

“Το μέτρο δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύει τον πολίτη, επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας. Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί βασικά από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής,

Με άλλα λόγια, το μέτρο “απλώνεται” και στη λεγόμενη μεσαία τάξη. Μια τάξη πολιτών που παραδοσιακά σηκώνει τα μεγάλα βάρη και αποτελεί το μήλον της έριδος για όλα τα κόμματα, καθώς η ψήφος της κρίνει εν πολλοίς και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, μία οικογένεια με 2 παιδιά θα λαμβάνει για το επόμενο εξάμηνο 52 ευρώ μηνιαίως.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός το μέτρο καλύπτει μέχρι και το 85% των νοικοκυριών, ανακουφίζοντας 8.400.000 πολίτες.

Θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο, και για 6 μήνες, η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα super market και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων… Φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία.

«Καλύτεροι μισθοί»

Το σύνθημα για την επόμενη τετραετία θα είναι «Καλύτεροι μισθοί» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της προεκλογικής επικοινωνιακής στρατηγικής που θα ακολουθήσει ως τις εκλογές.

Παράλληλα με το τρίπτυχο “συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα” ο Πρωθυπουργός θα προτάξει στον προεκλογικό αγώνα και το κοινωνικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται για την επόμενη 4ετία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 53
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης