Πολιτική

Food Pass: Οι προσδοκίες της κυβέρνησης για την απήχηση του και το νέο προεκλογικό σύνθημα

Μεγάλες προσδοκίες στην κυβέρνηση δημιουργεί η εξαγγελία του Πρωθυπουργού για το food pass.

Σε μια χρονική περίοδο, και μάλιστα προεκλογική, που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μία πτωτική πορεία των ποσοστών της ΝΔ και της κυβέρνησης, και τους πολίτες να αγωνιούν για το τσουνάμι της ακρίβειας που δοκιμάζει τα όρια του οικογενειακού προϋπολογισμού, “γαλάζια” στελέχη εκτιμούν ότι το food pass θα αλλάξει το κλίμα.

Σε συνδυασμό και με το “καλάθι του νοικοκυριού”, που παρά τις αρχικές επιφυλάξεις τελικά τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι το food pass και ελάφρυνση στα νοικοκυριά θα προσφέρει, και απτή απόδειξη αποτελεί, όπως λένε, ότι η κυβέρνηση εννοεί στην πράξη ότι στέκεται δίπλα στους πολίτες μέσα στην ενεργειακή… “καταιγίδα”.

Ελπίδα για προεκλογικό «αέρα»

Θα πάμε με άλλο αέρα στην περιφέρεια στις γιορτές” εξηγεί στο newsit.gr βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας ότι το βασικό θέμα που του θέτουν οι πολίτες στις επαφές τους είναι αυτό, η ακρίβεια.

«Πρόκειται για ουσιαστική βοήθεια…. Μη ξεχνάτε ότι κάποιοι λαμβάνουν και το έκτακτο Χριστουγεννιάτικο επίδομα. Θα μας δώσει αέρα…» προσθέτει η ίδια πηγή.

Με το βλέμμα στη μεσαία τάξη

Στην κυβέρνηση αναζητούσαν από καιρό ένα μέτρο που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2023, που και συμβατό με τα δημοσιονομικά δεδομένα θα ήταν και θα αφορούσε την πλειοψηφία των πολιτών.

“Το μέτρο δηλώνει την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύει τον πολίτη, επιστρέφοντας σε αυτόν την υπεραπόδοση της οικονομίας. Γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί βασικά από την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής,

Με άλλα λόγια, το μέτρο “απλώνεται” και στη λεγόμενη μεσαία τάξη. Μια τάξη πολιτών που παραδοσιακά σηκώνει τα μεγάλα βάρη και αποτελεί το μήλον της έριδος για όλα τα κόμματα, καθώς η ψήφος της κρίνει εν πολλοίς και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, μία οικογένεια με 2 παιδιά θα λαμβάνει για το επόμενο εξάμηνο 52 ευρώ μηνιαίως.

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός το μέτρο καλύπτει μέχρι και το 85% των νοικοκυριών, ανακουφίζοντας 8.400.000 πολίτες.

Θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Φεβρουάριο, και για 6 μήνες, η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα super market και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων… Φούρνους, κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία ή ιχθυοπωλεία.

«Καλύτεροι μισθοί»

Το σύνθημα για την επόμενη τετραετία θα είναι «Καλύτεροι μισθοί» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή, δίνοντας ουσιαστικά το στίγμα της προεκλογικής επικοινωνιακής στρατηγικής που θα ακολουθήσει ως τις εκλογές.

Παράλληλα με το τρίπτυχο “συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα” ο Πρωθυπουργός θα προτάξει στον προεκλογικό αγώνα και το κοινωνικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται για την επόμενη 4ετία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κόντρα Μάντζου και Λαζαρίδη με φόντο το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΑ: «Ποιος κυβερνά τον τόπο τα τελευταία επτά χρόνια;»
Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ολομέλεια για την υπόθεση των φερόμενων «μαϊμού» επιδομάτων, με τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να θέτει ερωτήματα για την Αναστασία Χατζηδάκη
Δημήτρης Μάντζος
Δημήτρης Κουτσούμπας: Οι 200 ήταν κομμουνιστές διαπαιδαγωγημένοι να υπηρετούν τον λαό και εκτελέστηκαν γιατί δεν αποκήρυξαν το ΚΚΕ
Ο γγ του ΚΚΕ, αναφερόμενος στις 12 φωτογραφίες που παραλίγο να πωληθούν στο eBay, μίλησε για τα «συγκλονιστικά ντοκουμέντα» των εκτελεσμένων και κατήγγειλε βανδαλισμούς από «φασιστοειδή» 
Δημήτρης Κουτσούμπας
9
Νικήτας Κακλαμάνης: Η Βουλή προσλαμβάνει παιδί 12μελους οικογένειας που εργάζεται για να πληρώνει το μεταπτυχιακό του
Σε ημερίδα για το δημογραφικό στο πρώην Καπνεργοστάσιο ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε το ζήτημα «υψίστης εθνικής σημασίας», προειδοποιώντας ότι αφορά την ίδια τη συνέχεια του ελληνικού έθνους
Νικήτας Κακλαμάνης
Μακάριος Λαζαρίδης για σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΑ: «Γνώριζε ο Ανδρουλάκης για τη στενή του συνεργάτιδα;»
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ συνέδεσε την υπόθεση των «μαϊμού» επιδομάτων με «πρωτοκλασάτο» στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη σε «λιγότερη υποκρισία και περισσότερη αυτοκριτική»
Μακάριος Λαζαρίδης 8
Βασίλης Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: Η ΕΔΕ προχωρά από αυτούς που έχουν αρμοδιότητα και ευθύνη
Ο υπουργός Ναυτιλίας τονίζει ότι εξελίσσεται παράλληλα και η δικαστική διερεύνηση, δηλώνει στήριξη στο Λιμενικό και απορρίπτει λογικές «παρεμβάσεων» και «ανοιχτών συνόρων»
Βασίλης Κικίλιας
Θάνος Πλεύρης: Συνεργασία με τέσσερις χώρες για κέντρα επιστροφής μεταναστών εκτός ΕΕ
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι η Ελλάδα συντονίζεται με Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία και Δανία, με στόχο την ενίσχυση των επιστροφών απορριφθέντων αιτούντων άσυλο
Θάνος Πλεύρης
Αλεξάνδρα Σδούκου για υπόθεση ΟΠΕΚΑ: Αυτές τις αποκριές το ΠΑΣΟΚ ντύνει τις υποθέσεις των στελεχών του «γαλάζια σκάνδαλα»
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας μιλά για μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αφήνει αιχμές για «έλλειψη αυτοκριτικής» στη Χαριλάου Τρικούπη
Αλεξάνδρα Σδούκου