Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Καμμένος: Παραμύθια τα περί διαπραγματέυσεων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΕUROKINISSI

“Θα ψηφίσουμε ως Έλληνες βουλευτές που έχουμε δώσει όρκο στο Σύνταγμα” δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, στη Βουλή για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούμαστε σήμερα ως Έλληνες βουλευτές ορκισμένοι στο σύνταγμα και στους νόμους να αποφασίσουμε αν θα δώσουμε ψήφο δυσπιστίας ή ψήφο εμπιστοσύνης. Με τη θέση της ΔΗΜΑΡ στο «παρών» δεν μπορεί να συγκεντρωθούν οι 151 ψήφοι ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Γιατί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι αν έχει ή όχι τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση».

Με αυτές τις επισημάνσεις ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμένος κάνοντας λόγο για συγκυβέρνηση της διαπλοκής.

«Καλούμαστε ως βουλευτές να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης για λογαριασμό των Ελλήνων πολιτών, στις κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας , στο κατά πόσο θα επιτρέψουμε την πολιτική της Τρόικα και της κυβέρνησης να προχωρήσουν από 1/1/2014 στη δήμευση της περιουσίας τους και στη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων», τόνισε ο κ. Καμένος και πρόσθεσε:

«Σήμερα με τη ψήφο εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας πρέπει να αποφασίσουμε αν θα συνεχιστεί η πολιτική που οδηγεί στην ύφεση, στην ανεργία στην φτωχοποίηση ή αν θα προχωρήσουμε στο συνταγματικό δικαίωμα του Έλληνα πολίτη να διαγράψει το απεχθές μνημόνιο.

Πρέπει να αποφασίσουμε αν θα επικυρώσει η Βουλή την απόφαση των συγκυβερνώντων να καλύπτει ο ένας τον άλλο σε ποινικές υποθέσεις όπως τα εξοπλιστικά και το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο.

Οι Έλληνες βουλευτές ερωτώνται σήμερα αν θα αποφασίσουν να αλλάξουν αυτή την κυβέρνηση που έχει αποτύχει παντελώς στο έργο της, όλες οι εξαγγελίες της έχουν πέσει έξω και η πολιτική της συνεχίζει να οδηγεί στο πλήρες αδιέξοδο».

Ο κ. Καμένος, κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση ότι έχει προχωρήσει σε αναστολή συνταγματικών διατάξεων καταργώντας τη Βουλή και αντικαθιστώντας το έργο της με ΠΝΠ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, χαρακτήρισε «παραμύθια τα περί διαπραγματεύσεων» υποστηρίζοντας ότι «καμία διαπραγμάτευση δεν υπάρχει, όλα έχουν τελειώσει από τον Ιούνιο του 2013» και ότι Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν δεσμευτεί ότι θα πάρουν όποια μέτρα ζητήσουν χωρίς καμία αντίδραση.

«Η αλήθεια είναι ότι αυτή η κυβέρνηση στηρίζεται σε πλειοψηφία που δημιουργήθηκε με ψεύτικες υποσχέσεις. Το λάδι της έχει τελειώσει. Δεκαοκτώ μέτρα κατέθεσε η ΝΔ υποσχόμενη νέα διακυβέρνηση, κανένα δεν εφαρμόστηκε.

Εξαπάτησε τον ελληνικό λαό και το μόνο που ισχύει είναι το μνημόνιο που υπέγραψαν και δέσμευσαν τη χώρα μέχρι το 2060» επεσήμανε.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε και στο θέμα των υποβρυχίων, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαδρομές μαύρου χρήματος σε οφ σορ εταιρείες και πρόσθεσε ότι, οι 18 βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ είναι εδώ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

«Ζητάτε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια συγκυβέρνηση διαπλοκής, απάτης και συγκάλυψης του ενός και του άλλου», σημείωσε ενώ κατέληξε λέγοντας:

«Δεν πρόκειται λοιπόν για ψήφο εμπιστοσύνης στη κυβέρνηση. Σήμερα καλείστε να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης στους δανειστές και τα όργανα τους. Κάθε φορά τα κόμματα έρχονται και παρέρχονται αλλά οι τραπεζίτες εξουσιάζουν. Θα αποφασίσετε αν τους παραδώσετε τα σπίτια σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σαμαράς από το βήμα της Βουλής προς Τσίπρα: Δε σας κάνω τη χάρη! Εκλογές θα γίνουν το 2016

Εκλογές τώρα ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας – “Λέτε ψέματα ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα”

Καυγάς και “μπηχτές” Βενιζέλου και Κουβέλη για την κεντροαριστερά

Προσωπική επίθεση Βενιζέλου σε Τσίπρα: ‘Ατιμη η πράξη του συκοφάντη – Οργανωμένα συμφέροντα κινούνται πολύ κοντά σου

Γεωργιάδης: Η Κωνσταντοπούλου χρειάζεται βοήθεια – ΣΥΡΙΖΑ: Εσύ χρειάζεσαι ψυχίατρο – Βίντεο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε