Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: “Κατέρρευσε με τη Μαρίκα, θαύμαζε τον Ανδρέα” [vid]

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η μεγάλη του αγάπη για την Μαρίκα και ο θαυμασμός του για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η Σάκη Κυπραίου μιλά για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και εξιστορεί πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης της τηλεφώνησε για να της πει τα θλιβερά νέα.

Την καρδιά της άνοιξε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Σάκη Κυπραίου, η οποία ανέφερε πως επειδή έχασε τον πατέρα της σε μικρή ηλικία, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έπαιζε και αυτόν τον ρόλο στη ζωή της.

Τον αισθανόμουν πάρα πολύ κοντά. Και γι’ αυτό αισθάνομαι σα να έχασα κάτι πολύ μεγάλο” λέει η ίδια στην κάμερα του Alpha, συνεχίζοντας: “Συγγνώμη αλλά είμαι φορτισμένη και δε μπορώ να σας πω τα συναισθήματά μου. Είναι σαν να έχει ξεκολλήσει η ψυχή μου“.

Η ίδια δείχνει μια φωτογραφία στην οποία είναι ακόμη μωρό και την κρατά στην αγκαλιά του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Λέει, λοιπόν, χαρακτηριστικά: “Είμαι εγώ μωράκι όταν ο Πρόεδρος με βάφτισε. Μόλις 20 ετών. Η μαμά μου κι η μαμά του είναι αδελφές”.

Όλοι ορφανέψαμε. Η απώλεια του προέδρου για μας είναι κάτι το φοβερό“, συνεχίζει η κ. Κυπραίου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι σκεφτόταν όταν χθες, Πέμπτη, βρέθηκε στην κηδεία στα Χανιά: “Να είμαι δυνατή σαν αυτόν αλλά δε μπορώ. Γιατί ήταν πολύ δυνατός, εγώ δεν είμαι τόσο δυνατή“.

“Έκανε μια βαθιά αναπνοή κι έφυγε”

Η Σάκη Κυπραίου εξιστορείται και τις τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στο σπίτι του στην οδό Αραβαντινού: “Εγώ έφυγα 22:30 νομίζω. Ο Μανούσος θα κοιμόταν εκεί. Στον ύπνο του επάνω έκανε μια βαθιά αναπνοή, στις 01:00 η ώρα και έφυγε. Ακούω το τηλέφωνο και λέω εγώ: “Έφυγε;” και μου λέει “ναι Σάκη μου”. Λέω “Μανούσο μου εσύ;”. “Όχι,, ο Κυριάκος”. Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό που με πήρε ο Κυριάκος“.

Ο αποχωρισμός με την Μαρίκα

Η Σάκη Κυπραίου ρωτήθηκε ακόμη για το ποια ήταν η φορά που είδε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πάρα πολύ στεναχωρημένο και απάντησε: “Και όταν σκοτώσαν τον Μπακογιάννη. Ήταν κι αυτό οδυνηρό, αλλά όταν έχασε την Μαρίκα ήταν το κάτι άλλο. Η αγάπη ήταν αξεπέραστη“.

Κηδεία Μητσοτάκη: Ο πόνος και η θλίψη σε 24 συγκλονιστικές φωτογραφίες

“Τον στεναχώρησε ο θάνατος του Ανδρέα”

Όσο για το τι της είπε όταν έφυγε από την ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, απαντά: “Μου είπε ότι στεναχωριέμαι γιατί δεν θα υπάρχει αντίπαλος στη Βουλή να επικοινωνώ. Τον στεναχώρησε ο θάνατος του Ανδρέα. Τον θεωρούσε ηγέτη και τον Ανδρέα“.

Δείτε το βίντεο

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε