Πολιτική

Live News: «Κλείδωσε» ο Κώστας Τασούλας για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Χριστίνα Κοραή αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στον Κώστα Τασούλα για το ύπατο αξίωμα της χώρας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Κώστα Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξήγησε η Χριστίνα Κοραή στο Live News.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός έχει καταλήξει στον Κώστα Τασούλα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς η ΝΔ θα προτιμούσε στην θέση αυτή ένα αμιγώς πολιτικό πρόσωπο.

«Νομίζω ότι έχει κλειδώσει και κρατάω ένα 2% γιατί περιμένω να το ακούσω και από τα χείλη του πρωθυπουργού αλλά οι 3 πηγές με τις οποίες μίλησα και εμπιστεύομαι απόλυτα μου δείχνουν Κώστα Τασούλα», είπε η Χριστίνα Κοραή.

Εξηγώντας γιατί κατέληξε σε αυτή την επιλογή είπε ότι ο πρωθυπουργός άκουσε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα που του έλεγε «φτάνει τόσο ΠΑΣΟΚ». Ήταν μεταξύ Βενιζέλου και Τασούλα και έγειρε η ζυγαριά υπέρ Τασούλα. Επίσης, μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν μπορεί η ΝΔ να ακούει τι της λέει ο κ. Ανδρουλάκης του 18%.

 

Γιατί επίσης να είναι ενωτική μια υποψηφιότητα που προέρχεται μόνο από την κεντροαριστερά και όχι μια κεντροδεξιά επιλογή; Ο κ. Τασούλας όπως θύμισε το 2019 είχε εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους. Τις περισσότερες από όσες έχει πάρει άλλος πρόεδρος.

Αξιοπρόσεκτος είναι και ο διάλογος που είχαν στη Βουλή ο Χρήστος Γιαννούλης του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα με τον νυν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφο να τον ρωτά αν θα είναι και αύριο Πρόεδρος της Βουλής κι εκείνος να απαντά με… χρησμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο νέο πλαίσιο για ΑΠΕ και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ, τις γεωπολιτικές επαφές στον Περσικό Κόλπο, τις συμφωνίες για Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «Απάτητες Παραλίες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 18
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
121
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51