Πολιτική

Lockdown και στα βόρεια σύνορα σκέφτεται ο Μητσοτάκης! Μπαράζ συσκέψεων για τα νέα μέτρα

Αυστηρότεροι έλεγχοι μέχρι και κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση όσο ο κορονοϊός "σφυροκοπά" την βόρεια Ελλάδα. Το ενδεχόμενο ακόμη σκληρότερου lockdown στην Θεσσαλονίκη και όλες οι τελευταίες εξελίξεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον κορονοϊό να “επελαύνει” (σ.σ. μόλις το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας, ενώ 60 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 480 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αριθμός που δεν έχουμε ξαναδεί) παρά το δεύτερο lockdown, στο… κυβερνητικό τραπέζι πέφτουν συνεχώς νέα μέτρα.

Ενδεικτικό είναι πως από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 18.11.2020, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των 18:00 «ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Εβρο».

Και νέα μέτρα στο τραπέζι εν μέσω lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και την Πέμπτη, 18.11.2020, αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Click4more: Κορονοϊός: Αυτοί οι νομοί βρίσκονται σε κίνδυνο σύμφωνα με τον Τσιόδρα

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως στο τραπέζι είναι πλέον και νέα μέτρα ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται πολύ μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα θα φανεί σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις με την επιτροπή επιδημιολόγων και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σχετικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο… lockdown στα βόρεια σύνορά μας μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Δείτε το ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Mega / ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Απορώ με συναδέλφους μου που επέλεξαν να λείπουν από την χθεσινή γιορτή της ΝΔ
Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ότι, παρά το γεμάτο πρόγραμμά του, επέστρεψε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στη γιορτή για τα 52α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ 8
Η ΕΛΑΣ για τον προϋπολογισμό: Η ανάπτυξη μένει στα χαρτιά και ο λογαριασμός στα νοικοκυριά
Φορολογικά έσοδα σε άνοδο, πιέσεις στα εισοδήματα και επενδύσεις που εξαρτώνται από το Ταμείο Ανάκαμψης συνθέτουν, κατά την ΕΛ.Α.Σ., μια διαφορετική εικόνα από εκείνη των κυβερνητικών εξαγγελιών
Αλέξης Τσίπρας, Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
Ανδρουλάκης: Αν ο κόσμος μάς εμπιστευτεί η Ελλάδα μπορεί να γίνει κανονική ευρωπαϊκή χώρα
Σε ερώτηση για τις πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες και τη σύγκλιση με άλλα κόμματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το κόμμα δίνει «τον αγώνα της κοινωνικής διεύρυνσης»
Νίκος Ανδρουλάκης
32
Τα Ellinika Hoaxes «ακτινογραφούν» όσα είπε η Μαρία Καρυστιανού: Τι απαντούν για υδραζίνη, ξυλόλια και βιοσυντονισμό
Στο μικροσκόπιο οι αναφορές της για τα Τέμπη και την «Κβαντική Ιατρική» - Τι υποστηρίζει το fact-checking μέσο για το «λαμπίκο», την πυρόσφαιρα και τις επίμαχες ουσίες
Μαρία Καρυστιανού 22