Πολιτική

Lockdown και στα βόρεια σύνορα σκέφτεται ο Μητσοτάκης! Μπαράζ συσκέψεων για τα νέα μέτρα

Αυστηρότεροι έλεγχοι μέχρι και κλείσιμο των συνόρων εξετάζει η κυβέρνηση όσο ο κορονοϊός "σφυροκοπά" την βόρεια Ελλάδα. Το ενδεχόμενο ακόμη σκληρότερου lockdown στην Θεσσαλονίκη και όλες οι τελευταίες εξελίξεις.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον κορονοϊό να “επελαύνει” (σ.σ. μόλις το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.209 νέα κρούσματα, η δεύτερη χειρότερη επίδοση από την αρχή της πανδημίας, ενώ 60 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 480 να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, αριθμός που δεν έχουμε ξαναδεί) παρά το δεύτερο lockdown, στο… κυβερνητικό τραπέζι πέφτουν συνεχώς νέα μέτρα.

Ενδεικτικό είναι πως από τα 3.209 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, 18.11.2020, τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη ενώ όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των 18:00 «ο κ. Τσιόδρας μου ζήτησε να αναφέρω ειδικότερα τα Γρεβενά, την Πέλλα, τη Δράμα, τη Λάρισα, τη Χαλκιδική, την Πιερία, τη Φλώρινα, τον Εβρο».

Και νέα μέτρα στο τραπέζι εν μέσω lockdown

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη αμέσως μόλις προσγειώθηκε στην Ελλάδα και την Πέμπτη, 18.11.2020, αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Click4more: Κορονοϊός: Αυτοί οι νομοί βρίσκονται σε κίνδυνο σύμφωνα με τον Τσιόδρα

Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως στο τραπέζι είναι πλέον και νέα μέτρα ειδικά για την Βόρεια Ελλάδα, καθώς εντοπίζεται πολύ μεγάλη κινητικότητα στα χερσαία σύνορα, λόγω και των εργατών γης που έρχονται από χώρες πολύ επιβαρυμένες επιδημιολογικά.

Τα μέτρα αυτά μπορεί να αφορούν αυστηρότερους ελέγχους στα χερσαία σύνορα και αν παραστεί ανάγκη το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων ως έσχατη λύση.

Επίσης δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα για το lockdown και ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα θα φανεί σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και αφού γίνουν οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις με την επιτροπή επιδημιολόγων και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σχετικές πληροφορίες για το ενδεχόμενο… lockdown στα βόρεια σύνορά μας μετέδωσε και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Δείτε το ρεπορτάζ

Με πληροφορίες από: Mega / ΣΚΑΪ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης: Υποβλήθηκε αίτημα για την πόντιση του καλωδίου για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Αρμόδιες μόνο οι ελληνικές αρχές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε την ΕΛ.ΑΣ και το ΠΑΣΟΚ ότι όταν πλειοδοτούν για τα μέτρα στήριξης μιλούν εκ του ασφαλούς
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛΑΣ βάζει στο επίκεντρο το κόστος στο ράφι και τον έλεγχο της αγοράς – «Τώρα μιλάμε για την ακρίβεια»
Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, παρακολούθηση των τιμών από την παραγωγή έως το ράφι και ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού περιλαμβάνει η παρέμβαση για την ακρίβεια
Αλέξης Τσίπρας
5
Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής: Θα ζητήσω πρόσθετα μέτρα για να στηριχθούν επιχειρήσεις και νοικοκυριά
«Έχουμε μια από τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο θέρμανσης» τόνισε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, επισημαίνοντας πως «θα ζητήσουμε από την Κομισιόν να έρθει με περισσότερες προτάσεις»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής