Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο φούρναρης από την Κόρινθο που θαυμάζει τον Α. Παπανδρέου ήταν αυτός που ξέσπασε σε λυγμούς στη Βουλή

Ο φούρναρης από την Κόρινθο που θαυμάζει τον Α. Παπανδρέου ήταν αυτός που ξέσπασε σε λυγμούς στη Βουλή

Το πρόσωπο της σημερινής ημέρας μπορεί να χαρακτηριστεί ο προφυλακιστέος ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος σήμερα στην ομιλία του στη Βουλή ξέσπασε σε λυγμούς φωνάζοντας για την αθωότητά του.

Ο Στάθης Μπούκουρας ήταν ένας από τους βουλευτές που μεταφέρθηκε με χειροπέδες στη Βουλή, για πρώτη φορά στα χρονικά του κοινοβουλίου και στην τοποθέτησή του δεν άντεξε και ξέσπασε σε κλάμματα. 

Όλο αυτό το διάστημα του ξεσπάσματος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, στους κόλπους της οποίας πια δεν ανήκει ο Στάθης Μπούκουρας τον χλεύαζαν, ενώ η βουλευτής του κόμματος, 

Ωστόσο, οι πρώην “σύντροφοί” του μπορεί να είχαν αυτή την αντιμετώπιση, αλλά ο Στάθης Μπούκουρας βρήκε παρηγοριά στα λόγια άλλων βουλευτών, οι οποίοι έσπευσαν να τον παρηγορήσουν. 
 
Oι αποστάσεις του Μπούκουρα από τη Χρυσή Αυγή 

Αμέσως μετά τη θύελλα με τις δικαστικές περιπέτειες της Χρυσής Αυγής και μετά τις προφυλακίσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών, ο Στάθης Μπούκουρας σταδιακά άρχισε να αποστασιοποιείται από το κόμμα με το οποίο εκλέχθηκε στην Κόρινθο. 

Η εξέλιξη που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του Στάθη Μπούκουρα με τη Χρυσή Αυγή ήταν η προφυλάκισή του, όπου μετά από λίγο διάστημα, ο ίδιος μιλούσε για εγκατάλειψη από το κόμμα του, ενώ λίγες ημέρες αργότερα με επιστολή του δικηγόρου του κ. Κούγια έγινε γνωστή η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή. 

O συγκεκριμένος βουλευτής είχε προκαλέσει έκπληξη όταν κατά την απολογία του είχε δηλώσει πλήρη άγνοια για εγκληματικές ενέργειες και μάλιστα αναφορικά με τις επιθέσεις σε μετανάστες είχε πει τότε πως ανατριχιάζει με όσα ακούει, δεν τον εκφράζουν και δεν του το επιτρέπει η θρησκεία του. 

Ο κατηγορούμενος είχε προβεί τότε σε αναφορές θαυμασμού στον Ανδρέα Παπανδρέου και επεσήμανε πως είναι συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Π. Τατσόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Λ. Κανέλλη με το ΚΚΕ, ενώ είπε πως μαθαίνει πακιστανικά για να συνεννοείται με τους υπαλλήλους του.
 

Ο φούρναρης από την Κόρινθο που θαύμαζε τον Ανδρέα Παπανδρέου

Το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής φρόντιζε να υπενθυμίζει το παρελθόν του ως οπαδός του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου. Θύμιζε επίσης την υποψηφιότητά του το 2010 στα ψηφοδέλτια του δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη. Μάλιστα όταν θυμάται πως γνωρίστηκε με τον Ηλία Παναγιώταρο στα τέλη του 2010 θυμάται ότι του είπε ότι ήταν υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η εικόνα που προσπάθησε να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και αρτοποιός από την Κόρινθο που κατοικούσε στο Περιστέρι και είχε πρατήριο άρτου στην Λεωφόρο Κέννεντι, ήταν εκείνη του αντιναζιστή.

Απόσπασμα από την απολογία του:

«Συγκεκριμένα στο κατάστημα μου Mr Πεϊνιρλί εργάζοταν οι αλλοδαποί Taxo Anastasio του Soubi και Dete Rita του Behar, χωρίς ποτέ να τους έχω συμπεριφερθεί μειωτικά ή να έχω εκδηλώσει σε βάρος τους κάποια διάθεση εκμετάλλευσης τους. Αντιθέτως λειτουργούσαμε όλοι μαζί σαν ομάδα».

Τι κατηγορίες βαρύνουν τον Στάθη Μπούκουρα

– 30/7/2012: Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ε. Μπούκουρας μαζί 20 μέλη του κόμματος, σύμφωνα με καταγγελίες, ασκούν σωματική βία εναντίον του δημάρχου Κορινθίων Αλέκου Πνευματικού, σε πυρκαγιά στην περιοχή των Εξαμιλίων. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής επιτίθεται στον Αλέκο Πνευματικό και τον ρίχνει στο έδαφος μπροστά σε πλήθος κόσμου.

– 23/8/12: Είναι επικεφαλής της ομάδας συγκεντρωμένων χρυσαυγιτών, που, προσπαθώντας να εμποδίσουν τις κλούβες της Αστυνομίας, οι οποίες μεταφέρουν τους μετανάστες στο στρατόπεδο της Κορίνθου, προκαλούν επεισόδια και συμπολοκές με άνδρες των δυνάμεων καταστολής.

– 8/7/2013: Κατά την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο και ενώ γίνονται επεισόδια, ο Ευστάθιος Μπούκουρας καταγγέλλεται ότι βγάζει όπλο και πυροβολεί 4 φορές στον αέρα.

– 28/9/2013: Εξω από τη ΓΑΔΑ, την ώρα που το συνεργείο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων καταγράφει τα τελευταία γεγονότα για τη Χρυσή Αυγή, προκαλείται ένταση. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας και Αρτέμης Ματθαιόπουλος (βουλευτής Σερρών) επίθενται στο συνεργείο. Ο πρώτος μάλιστα, εκτός από απειλές, χτυπάει και το φακό της κάμερας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με κινηματογραφικό τρόπο η είσοδος Γερμενή και Μπούκουρα στη Βουλή από την Αμαλίας

Κούνησε… 30€ η Ζαρούλια στον Χ. Αλεξόπουλο

Ξέσπασμα χωρίς προηγούμενο από τον Στάθη Μπούκουρα – ΄Εκλαιγε γοερά – «Τα παιδιά μου με ρωτούν: Πατέρα γιατί είσαι στην φυλακή;»

Άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή, Αλεξόπουλο και Μίχο

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε