Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή, Αλεξόπουλο και Μίχο

Άρση ασυλίας για Μπούκουρα, Γερμενή, Αλεξόπουλο και Μίχο

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή και Νίκου Μίχου και των ανεξάρτητων βουλευτών, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα το Κοινοβούλιο μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Τσίρκο η Βουλή από τα χλευάσματα και τη συμπεριφορά των χρυσαυγιτών βουλευτών.

Την απόφαση να αρθεί η ασυλία και των τεσσάρων βουλευτών που κατηγορούνται για εμπλοκή στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής πήρε η Βουλή μετά από επεισοδιακή ψηφοφορία κατά την οποία, για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά δυο βουλευτές που είναι προφυλακισμένοι βρέθηκαν στο “Ναό” της Δημοκρατίας.

Ψήφισαν 220 βουλευτές. Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας, το εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας των τέσσαρων βουλευτών γίνεται δεκτό.

Για Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο: υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 183 βουλευτές, κατά 25 και παρών 12
Για Νίκο Μίχο: υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 197, κατά 16, παρών 7
Για Γιώργο Γερμενή: υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 197, κατά 16, παρών 7
Για Στάθη Μπούκουρα: υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 182, κατά 26, παρών 12

Η διαδικασία σημαδεύτηκε από το ξέσπασμα του Στάθη Μπούκουρα για την προφυλάκισή του αλλά και από το χλευασμό των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προς τους πρώην “συντρόφους” τους, Χρυσοβαλάντη Αλεκόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, που αποχώρησαν από το κόμμα και ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Χαρακτηριστικό της συμπεριφοράς των χρυσαυγιτών βουλευτών τα… 30 ευρω που κουνούσε η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια στον Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και τα γέλια του Ηλία Κασιδιάρη και της παρέας του όταν ο Μπούκουρας, με λυγμούς, υποστήριζε πως παίρνει ψυχοφάρμακα για να αντέξει μέσα στη φυλακή.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος. Αρνήθηκε τις κατηγορίες 
και είπε ότι ήθελε να ανεξαρτητοποιηθεί από τη δολοφονία του Π. Φύσσα αλλά φοβόταν για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του ίδιου και την οικογένειά τους καθώς όπως ανέφερε υπήρξαν επιθέσεις εναντίον άλλων ατόμων.

Παράλληλα όπως είπε η αποκάλυψη του γνωστού πλέον βίντεο της συνομιλίας Κασιδιάρη-Μπαλτάκου έδειξε ότι η ηγεσία του κόμματος είχε κρυφή ατζέντα, την οποία ο ίδιος δεν γνώριζε.

Ο βουλευτής Νίκος Μίχος έκανε λόγο για πολιτική δίωξη εις βάρος του και κατήγγειλε προσπάθεια σκευωρίας από παρακρατικές δυνάμεις, με προσέγγιση (όπως είπε) μαρτύρων προκειμένου να καταθέσουν εναντίον του ότι ήταν προστάτης της νύχτας και ότι υποσχόνταν αμοιβή σε όσους θα κατέθεταν. 

Ο προφυλακισμένος βουλευτής της ΧΑ Γιώργος Γερμενής έκανε την μεγαλύτερη σε διάρκεια τοποθέτηση απ’ όλους και ξεκίνησε λέγοντας ότι «σήμερα θα γραφτεί ιστορία, καθώς για πρώτη φορά ήρθε βουλευτής με χειροπέδες από τον Κορυδαλλό».

Τότε, παρενέβη ο προεδρεύων του Σώματος Χρ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος του είπε ότι κατά την ενημέρωσή του ουδέποτε μπήκαν χειροπέδες στους βουλευτές κατά την μεταφορά τους στο κοινοβούλιο. Όμως, ο κ. Γερμενής επέμεινε, λέγοντας ότι οι χειροπέδες βγήκαν αφού είχαν μπει στην αίθουσα.

Είπε επίσης ότι: «Μας τιμωρεί η Δημοκρατία, γιατί την πίτα που μας πρόσφερε η διαπλοκή της την πετάξαμε στα μούτρα», ενώ αποκάλεσε «χούντα» την κυβέρνηση. «

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μίλησε για πολιτική σκευωρία και καταλόγισε ευθύνες όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν στηρίζουν την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής του κόμματός του. Απευθύνθηκε ονομαστικά στον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι μετά τις εθνικές εκλογές ο ίδιος θα είναι ξανά βουλευτής (σ.σ. ο Γερμενής) ενώ «ο ελληνικός λαός θα έχει πετάξει τον κ. Αθανασίου στον κάλαθο των αχρήστων».

Τελευταίος, πήρε το λόγο ο Στάθης Μπούκουρας, που ξέσπασε σε λυγμούς προς το τέλος της ομιλίας του. (Περισσότερα εδώ)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Βουλή για πρώτη φορά προφυλακισμένοι βουλευτές – Με κινηματογραφικό τρόπο η είσοδος Γερμενή και Μπούκουρα από την Αμαλίας

Ξέσπασμα χωρίς προηγούμενο από τον Στάθη Μπούκουρα – ΄Εκλαιγε γοερά – «Τα παιδιά μου με ρωτούν: Πατέρα γιατί είσαι στην φυλακή;»

Κασιδιάρης: Ήρθα να οργανώσω την απόδραση…

Το φιλί της Ζαρούλια στον Γερμενή – VIDEO

Καρέ καρέ η είσοδος Μπούκουρα από την είσοδο επισκεπτών της Βουλής (ΦΩΤΟ)

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε