Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι ψήφοι της… ντροπής! – Η Χρυσή Αυγή σάρωσε στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα – Διπλασίασε το ποσοστό της στο Δίστομο που… μαρτύρησε από τους Ναζί!

Οι ψήφοι της… ντροπής! – Η Χρυσή Αυγή σάρωσε στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα – Διπλασίασε το ποσοστό της στο Δίστομο που… μαρτύρησε από τους Ναζί!

– Προκλητικά τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος σε Κερατσίνι, Νίκαια, Πέραμα
– Έντονη παρουσία φασιστών σε αυτές τις περιοχές καταγράφει η κατανομή ψήφων του Η.Παναγιώταρου
– Στήριξη της Χρυσής Αυγής και στη Σαλαμίνα
– Σάλος στο Δίστομο, όπου τα ποσοστά ήταν διπλάσια από τις εθνικές εκλογές του 2012

Τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής στο Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία από την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο αυτό που δεν μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους είναι το γεγονός ότι στις γειτονιές που μεγάλωσε ο Παύλος Φύσσας, το ακροδεξιό κόμμα κατέγραψε τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Αυτό κι αν είναι τραγική ειρωνεία! Στο σχολείο του Κερατσινίου, όπου φοίτησε 0 34χρονος μουσικός και δύο στενά από το σημείο που δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, τα ποσοστά ήταν διψήφια.

Στους δήμους, η Χρυσή Αυγή δεν τόλμησε να “κατεβάσει” υποψήφιό της, όμως η κατανομή των ψήφων για τον υποψήφιό της στην Περιφέρεια Αττικής, Ηλία Παναγιώταρο, καταγράφει την έντονη παρουσία φασιστών.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, κατά μέσο όρο, στην περιφέρεια β’ Πειραιά, η ΧΑ κατέγραψε 11%, το ίδιο ποσοστό δηλαδή που συγκέντρωσε η ΧΑ συνολικά στην Περιφέρεια. Στο Κερατσίνι, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής ξεκινούν από το 5,97% στο τρίτο διαμέρισμα και φτάνουν ως το 15,41% στο τέταρτο διαμέρισμα του Αγίου Αντωνίου.

Στο κέντρο του 3ου δημοτικού διαμερίσματος, στην οδό Βλαχερνών 2, που βρίσκεται κοντά στην καφετέρια Κοράλλι και στο σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο μέσος όρος του ποσοστού έφτασε το 10,53%. Το αποτέλεσμα είναι διπλά απογοητευτικό, αν σκεφτεί κανείς πως οι κάλπες στήθηκαν στο 22ο δημοτικό σχολείο, εκεί όπου φοίτησε ο 34χρονος μουσικός.

Στο Πέραμα και συγκεκριμένα στο κέντρο του πρώτου εκλογικού διαμερίσματος που λειτούργησε στο 1ο Γυμνάσιο της περιοχής, καταγράφηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της ΧΑ. Το 19,85% του 6378 εκλογικού τμήματος που βρίσκεται στον δρόμο όπου σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΚΚΕ το 2013. Χαμηλότερα, αλλά επίσης προκλητικά, είναι το 14,02% στο πρώτο εκλογικό διαμέρισμα, το 18,36% στο 2ο, αλλά και τα 15άρια που συγκέντρωσε η ΧΑ σε άλλες κάλπες της περιοχής.

Προσβολή στη μνήμη των θυμάτων από το μπλόκο της Κοκκινιάς αποτελούν τα ποσοστά που έλαβε ο Ηλίας Παναγιώταρος και στη Νίκαια. Ο μέσος όρος από το πρώτο εκλογικό διαμέρισμα είναι 11,37%, από το δεύτερο 11,02%, από το τρίτο 10,64%, για να φτάσει στο τμήμα 6177 του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη το 17,7%.

Έντονη είναι η παρουσία της Χρυσής Αυγής και στα νησιά, και ιδιαίτερα στη Σαλαμίνα. Στο εκλογικό κέντρο Αμπελακίων, οι κάτοικοι έδωσαν το 16,44% στη Χρυσή Αυγή, ενώ στο κέντρο Σεληνίων το 15,41%. Τρομακτικό είναι το 26,26% που έχει καταγραφεί στο 6460 εκλογικό τμήμα του δεύτερου δημοτικού διαμερίσματος Σαλαμίνας.

Διπλάσια τα ποσοστά στο Δίστομο

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, κι όμως στο Δίστομο η Χρυσή Αυγή έλαβε διπλάσιο αριθμό ψήφων στις περιφερειακές εκλογές σε σύγκριση με τις εθνικές εκλογές του 2012.

Συγκεκριμένα, στις βουλευτικές εκλογές του 2012 στο Δίστομο, η Χρυσή Αυγή έλαβε 49 ψήφους, ενώ στις περιφερειακές εκλογές της περασμένης Κυριακής πήρε το διπλάσιο ποσοστό, δηλαδή 99 ψήφους!

Και όμως, στις 10 Ιουνίου συμπληρώνονται εβδομήντα χρόνια από την σφαγή των Ναζί στο χωριό! Συγκεκριμένα, οι Ναζί στις 10 Ιουνίου του 1944 έπεσαν σε ενέδρα των ανταρτών στο γειτονικό χωριό Στείρι και έχασαν 40 άντρες. Αμέσως μετά με οργή μετέβησαν στο Δίστομο και σφαγίασαν 228 άτομα, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, ενώ αποκεφάλισαν το ιερέα του χωριού και έκαψαν τα σπίτια, προτού το εγκαταλείψουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προθεσμία για τις 2 Ιουνίου πήρε ο Στάθης Μπούκουρας

Και … ξαφνικά “αγάπησαν” τη Χρυσή Αυγή – Παιχνίδια για τις ψήφους ενόψει του δεύτερου γύρου

Στον εισαγγελέα ρατσιστικές υποθέσεις με εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Εκλογές 2014: Μιχαλολιάκος: Ο Μώραλης στηρίχτηκε από την Χρ.Αυγή – Μώραλης: Ο Μιχαλολιάκος είναι εξωγήινος

Αμερική: Τα ΜΜΕ για τις ελληνικές εκλογές – Ανησυχία για Χρυσής Αυγής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε