Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ομολογία Μπαλτάκου: Έβλεπα όλη την Χρυσή Αυγή – Υπάρχουν και άλλες συνομιλίες -Προαναγγέλει και άλλα βίντεο

Ομολογία Μπαλτάκου: Έβλεπα όλη την  Χρυσή Αυγή – Υπάρχουν και άλλες συνομιλίες -Προαναγγέλει και άλλα βίντεο

– “Δεν ήταν ενήμερος ο Σαμαράς για τις κινήσεις μου”, είπε ο κ. Μπαλτάκος
– “Ήταν λάθος η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην Χρυσή Αυγή
– Και τον Μιχαλολιάκο είχα δει και τον Παππά
– «Ό,τι και να έχω πει, εξυπηρετούσε έναν σκοπό: να μάθω τι έκαναν. Γι αυτό και έλεγα ό,τι ήθελαν να ακούσουν»
– “Το έκανα για το καλό της παράταξης και της χώρας”
– Για τον γιο του: “Δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος, έχει κώδικα τιμής είναι ΟΥΚΑΣ ας αποφασίσει τι θα κάνει μόνος του”

Στην ομολογία ότι είχε πολλές συναντήσεις με όλη την Χρυσή Αυγή και άρα ενδεχομένως να προκύψουν και νέες μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες του ίδίου με στελέχη της προέβη σήμερα ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης, Τακης Μπαλτάκος. “Για το καλό της παράταξης και της χώρας συνομιλούσα μαζί τους”, είπε χαρακτηριστικά. “Τα γραφεία μας είναι απέναντι έχω συναντηθεί και πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς”, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο real.gr ο μέχρι χθες στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού ισχυρίστηκε ότι όλα έγιναν εν αγνοία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και με μόνο στόχο να απεγκλωβίσει τους 500.000 ψηφοφόρους της δεξιάς παράταξης από την Χρυσή Αυγή.

«Για τις κινήσεις που έκανα δεν τον ενημέρωνα για να μην τον εκθέσω. Δεν τραβάει αρκετά; Δεν βασανίζεται και δεν κοιμάται τα βράδια; Έπρεπε να φορτώνω στον Σαμαρά τον Κασιδιάρη; Έχει την Μέρκλε και τον Σόϊμπλε. Πόσο θα τον βασανίζω;»
Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “Αν γνώριζε ο πρωθυπουργός; Τον πρωθυπουργό δεν τον πιάνουμε στο στόμα μας, δεν τον σχολιάζουμε.”

Ο κ. Μπαλτάκος πολλές φορές στην διάρκεια της συνέντευξης έλεγε ότι δεν θυμόταν τις συζητούσε με τους χρυσαυγίτες βουλευτές και υποστήριξε ότι αυτές οι συναντήσεις δεν γίνονταν μετά την δολοφονία Φύσσα.

Ωστόσο, η συνομιλία που υπέκλεψε ο Ηλίας Κασιδιάρης έγινε τον Οκτώβριο ένα μήνα μετά την δολοφονία Φύσσα και λίγο μετά την προφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

“Σε σχέση με το θέμα αυτό αποφάσισα να διαδραματίσω συγκεκριμένο ρόλο. Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους, δεν ήταν δυνατόν να έχουμε 500.000 έλληνες εγκλωβισμένους”, είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: “Έπρεπε να έχω επαφή μαζί τους. Μου ζητούσαν και αφιερώσεις για τα βιβλία που ε΄χια γράψει για την Σπάρτη. Ό,τι τους έλεγα εξυπηρετούσε ένα σκοπό. Έπρεπε να γνωρίζω τις κινήσεις τους”.

Για την σχέση του με τον πρωθυπουργό είπε:

“Ο πρωθυπουργός είναι για μένα ο Αντώνης. Εδώ και 35 χρόνια αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάρακτα. Είμαστε και οι δυο δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας.

Για τις σχέσεις του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και το Νίκο Δενδια είπε: Η φιλία μου και με τους δυο είναι αδιατάρακτη.

Ο κ. Μπαλτάκος είπε επίσης ότι η ΝΔ είναι η μόνη που μπορεί να κρατήσει τον τόπο.

“Στην Ορθοδοξία και στους ένστολους, εκεί στηρίζεται η Ελλάδα. Η κεντροδεξιά παράταξη κινδυνεύει να χάσει την δεξια της πτέρυγα αυτό δεν μπορεί να συμβεί και κανείς δεν πρέπει να το θέλει.”

Για τις συνομιλίες τους στο ύφος που καταγράφηκαν στο υποκλαπέν βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη είπε: “Δεν μίλαγα με ακαδημαϊκό. Αποφάσισα να διαδραματίσω από μόνος μου έναν συγκεκριμένο ρόλο. Δεν λειτουργούσα πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού. Δεν του έλεγα τι έκανα γιατί αυτό ήταν καθημερινότητα. Ήξερε ότι έπρεπε να απεγκλωβίσουμε τους χιλιάδες ψηφοφόρους που ήταν εκεί. Όχι δεν τις γνώριζε τις επαφές με την Χρυσή Αυγή. Ήταν λεπτομέρεια.”

Για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον Κασιδιάρη είπε:

“Η πλειάδα των συναντήσεων έγιναν πριν. Ο κ. Κασιδιάρης με βρήκε στον διάδρομο και μου είπε ότι “έχω ένα προσωπικό πρόβλημα και θέλω να σας το πω.” Με είδε στην πόρτα την ώρα που έμπαινα και του είπα έλα να δω τι θέλεις. Το ότι είναι κατηγορούμενος κάποιος δεν είναι θέμα.
Την συγκεκριμένη στιγμή είχα την απορία και ήθελα να ξέρω τι κάνει και που το πάει. Δέχθηκα αυτή την συνάντηση.”

Όταν ρωτήθηκε για όλα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο ο κ. Μπαλτάκος είπε:

“Αυτά που τους είπα δεν είναι καινούρια. Είναι όλα γραμμένα. Όλες τις απόψεις που τους είπα τις έχουν εκφράσει δικηγόροι στην τηλεόραση. Ήταν γραμμένα στον Τύπο. Υπάρχουν και άλλες συνομιλίες που έχουν προηγηθεί πριν την δολοφονία του Φύσσα και δεν θυμάμαι τι έχω πει.
Όσα έκανα τα έκανα για να μαθαίνω διάφορα πράγματα. Τις κινήσεις τους.
Τις πολιτικές πρακτικές τους και τις πολιτικές στοχεύσεις τους μάθαινα.
Αυτό για το σιωνιστικό συνέδριο που είπα στο βίντεο το είπε ο Ρουπακιώτης.

Διαφωνούσα με τις διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής

“Οι διώξεις εναντίον ενός πολιτικού κόμματος, σε μια χώρα που ελευθερώθηκε από τους κλέφτες και τους αρματωλούς είναι λάθος. Δεν πρέπει να μετατρέπεις έναν πολιτικό σχηματισμό σε διωκόμενο. Μην τους διώκουμε. Όταν πανε να κάνουν συσσίτιο στο Σύνταγμα και δεν τους το επιτρέπουμε τους προβάλλουμε.”

Ο κ. Μπαλτάκος υποστήριξε επίσης ότι δεν αποπέμφθηκε αλλά παραιτήθηκε.
Παραδέχθηκε επίσης ότι πολλές φορές έκανε συνενοήσεις με την Χρυσή Αυγή για διάφορες τροπολογίες που ήταν σύμφωνη να περάσουν.
“Υπήρχαν τροπολογίες που και εκείνοι θα ψήφιζαν. Τις πιο πολλές φορές ήρθαν αυτοβούλως”, είπε.

Συναντήθηκα και με Μιχαλολιάκο και με Παππά

«Με τον Μιχαλολιάκο είχαμε συναντηθεί και στο γραφείο μου γιατί είχε έρθει να διαμαρτυρηθεί όταν του είχαν αφαιρέσει τους αστυνομικούς και κινδύνευε η ζωή του.
Ουδέποτε έπινα καφέ με τον Παππά. Πίνω τσάι δεν πίνω καφέ. Ο Παππάς είχε έρθει στο γραφείο μου επίσης για το θέμα των αστυνομικών.

Ήθελα να αποτρέψω την διείσδυση της Χρυσής Αυγής

«Κυνήγησα από πίσω την διείσδυση της Χρυσής Αυγής στην δεξιά παράταξη. Όταν δήλωσα αντικομμουνιστής η δήλωση μου έπιασε τόπο και έκανε κακό στην Χρυσή Αυγή. Σάρωσε τα σωθικά της Χρυσής Αυγής. Έχοντας την επαφή με την χρυσή Αυγή μπορούσα να κάνω τις δικές μου κινήσεις.
Η δήλωση περί αντικομμουνισμού δεν έγινε τυχαία. Έρχονται και εκλογές άλλωστε. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει και χαράσσει μια πολιτική γραμμή. Εγώ αυτό το οποίο ήξερα είναι ότι η ΝΔ πρέπει να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους.
Η αριστερά είναι κοντόφθαλμη και δεν βλέπει.
Ο Σαμαράς δεν μου ανέθεσε τίποτα. Δεν μου ανέθεσε να απεγκλωβίσω ψηφοφόρους.

Για τον γιο του:

«Ο γιος μου δεν μπήκε στο γραφείο. Στον διάδρομο ήταν. Δεν μπήκε στα γραφεία, απλώς είδε τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής και τους ρώτησε με έντονο ύφος που είναι ο Κασιδιάρης. Αρχισαν να σπρώχνουν ο ένας τον άλλον. Επειδή έχουν μανία μηνύσεων πήγαν στο αστυνομικό τμήμα. Οι άνθρωποι που έκαναν όργια διαμαρτύρονταν γιατί τους έσπρωξε και του κλώτσησε! Ο γιος μου είναι αξιωματικός των ΟΥΚ. Δεν είναι συνηθισμένος άνθρωπος έχει κώδικα τιμής ο οποίος δεν περιλαμβάνει κρυφές μαγνητοφωνήσεις.»

Όταν ρωτήθηκε αν θα παρουσιαστεί στις αρχές είπε:

«Γιατί αναζητείται; Δεν αναζητείται. Σε οποιονδήποτε υποβάλλεται μήνυση επιλέγει αν θα παρουσιαστεί με την διαδικασία του αυτόφωρου ή αν θα επιλέξει να λήξει το αυτόφωρο και να πάει την άλλη μερα.»

Για το τι θα τον συμβούλευε είπε: «Αν τον βρω θα σας πω. Είναι αυτεξούσιος είναι 26 χρονών είναι αξιωματικός και ξέρει τι να κάνει.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το video “βόμβα” του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο – Ελέγχεται για κακούργημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής

Άφαντος ο υιός Μπαλτάκου – Το μεσημέρι λήγει το αυτόφωρο

Αδωνις: «Ως πατέρας συγκινήθηκα από τη στάση του γιου Μπαλτάκου»

Οι διάλογοι Μπαλτάκου – Σταμάτη: Τάκη, έλα να τα πούμε, έχεις πρόβλημα

Αιφνίδιο σύνδρομο “Χρυσή Αυγή” προσέβαλε την κυβέρνηση – Τρόμος για τις πολιτικές παρενέργειες

Υπουργός Δικαιοσύνης: Ο Σαμαράς είχε δώσει εντολή να μην ανακατευτεί κανείς με τη Χρυσή Αυγή

Σεισμός από το απίστευτο βίντεο του Κασιδιάρη με τον Μπαλτάκο – Οργισμένοι στο Μαξίμου: Προσωπικό του παιχνίδι εις βάρος του Α. Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε