Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόρισμα: Δεν ήταν ο Σαμαράς που μιλούσε για τον Παναθηναϊκάκια

Πόρισμα: Δεν ήταν ο Σαμαράς που μιλούσε για τον Παναθηναϊκάκια

Στο Αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών την υπόθεση με την καταγγελία της Χρυσής Αυγής η οποία είχε δημοσιοποιήσει απόσπασμα τηλεφωνικής υποκλοπής, και υποστήριζε ότι ακουγόταν ο πρώην τώρα και τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να λέει «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γαμ…» υπονοώντας ότι η οδηγία αυτή δινόταν στο πλαίσιο των ανακρίσεων και των προφυλακίσεων που ασκήθηκαν κατά των βουλευτών, στελεχών και μελών της Χρυσής Αυγής για σύσταση εγκληματικής ενέργειας.

Μια «πολύκροτη» υποκλοπή συνομιλίας που σε κάθε ευκαιρία η Χρυσή Αυγή την επαναφέρει για να κατηγορήσει την κυβέρνηση Σαμαρά για πολιτική δίωξη εναντίον της. Σύμφωνα με την έγγραφη αναφορά της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που υπογράφει ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Χρήστος Ντζούρας, και κατέθεσε σήμερα στα Πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου, και απευθύνεται προς τον κύριο Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, προκύπτει «από την πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε (από τη Διεύθυνση Εγκληματικών Ερευνών, έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης με ημερομηνία 11.07.2015) προέκυψε ότι δεν καθίσταται δυνατή οποιαδήποτε αξιόπιστη σύγκριση της φωνής που ακούγεται στο κρίσιμο ηχητικό απόσπασμα με τη φωνή του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά». Για αυτό «θέσαμε στο αρχείο την δικογραφία» και «παρακαλούμε να εγκρίνετε την ενέργειά μας αυτή, εφ΄όσον συμφωνείτε και Εσείς».

Μια πραγματογνωμοσύνη που όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ καταρρίπτει την σκευωρία της Χρυσής Αυγής κατά του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Από την πλευρά της με ανακοίνωση η Χρυσή Αυγή με τίτλο «σε πανικό οι σκευωροί της ΝΔ για τα ηχητικά ντοκουμέντα Σαμαρά – Τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης» αναφέρει μεταξύ άλλων πως «για μία ακόμη φορά η συμμορία Σαμαρά-Αθανασίου προσπαθεί με κλάψες και ψέμματα να καλύψει τα εγκλήματά της κατά της Χρυσής Αυγής. Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε τους σκευωρούς….Οι σκευωροί κρύφτηκαν στις τρύπες τους και δεν είπαν λέξη… και στο πέρας της συνεδρίασης ο Αθανασίου κατέθεσε – ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ – την… αρχειοθέτηση στημένης μήνυσης ενός “σαμαροφρουρού” για την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών του Σαμαρά!»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε