Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πυροσβέστης ο Σαμαράς στην κόντρα Μητσοτάκη – Λοβέρδου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Να σβήσει τη φωτιά στη γέννησή της επιχειρεί ο Α. Σαμαράς καθώς πριν καλά, καλά προλάβει να ορκιστεί το νέο υπουργικό ξεκίνησαν οι κόντρες μεταξύ των υπουργών. Κ. Μητσοτάκης και Α. Λοβέρδος διαφωνούν κάθετα στο θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ

Ο νέος υπουργός Παιδείας μάλιστα ανήμερα της ορκωμοσίας του είχε απειλήσει με παραίτηση τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να υπογράψει απολύσεις. Απ’ την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι υπάρχουν κινήσεις που είναι επιβεβλημένες και δεν υπάρχει καιρός για πισωγυρίσματα.

Ο κ. Μητσοτάκης μοιάζει αμετακίνητος από τη θέση ότι πρέπει να τηρηθεί η έως τώρα συμφωνία και να επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις για περίπου 500 , ώστε οι υπόλοιποι να αποχωρήσουν και να επιτευχθεί ο στόχος για 15.000 απολύσεις τη διετία 2013-2014.

Ο κ. Λοβέρδος στον αντίποδα ζητεί πλήρωση των οργανογραμμάτων των πανεπιστημίων, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να προκηρυχθούν περισσότερες από 800 θέσεις, άποψη με την οποία είχε συνταχθεί και ο προκάτοχός του κ. Κ. Αρβανιτόπουλος.

Η συνάντηση στο Μ. Μαξίμου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10:30, ωστόσο επίσημες δηλώσεις δεν έγιναν, ο Α. Λοβέρδος πάντως τονίζει απ’ την πλευρά του ότι το θέμα πρέπει να επιλυθεί σήμερα κιόλας.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε