Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Διορισμών… συνέχεια! Ο σύντροφος της Ράνιας Σβίγκου και η σύζυγος του σκηνοθέτη του Τσίπρα!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Το ζήτημα με τους διορισμούς συγγενών και… φίλων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού σχεδόν… καθημερινά έρχονται στο “φως” και νέες αποκαλύψεις. Οι τελευταίες σχετίζονται με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, που φέρεται να διόρισε τον σύντροφό της!

Είναι ένα ζήτημα που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της αντιπολίτευσης, η οποία “χρεώνει” στον ΣΥΡΙΖΑ πως κάνει αυτά που… ξόρκιζε σχετικά με τους διορισμούς συγγενικών -και μη- προσώπων σε καίριες θέσεις. Οι αποκαλύψεις για τον γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά Παπαδόπουλο ήταν από τις πρώτες, ωστόσο φαίνεται πως υπάρχει και συνέχεια.

Η Ράνια Σβίγκου

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία εδώ να σημειώσουμε πως δημόσια είχε υπερασπιστεί τις επιλογές του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, έχει έρθει τις τελευταίες ώρες στο προσκήνιο. Κι αυτό διότι φέρεται να έχει διορίσει τον σύντροφό της στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Όπως φαίνεται στο παρακάω ΦΕΚ, το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, ο Χρήστος Φωτιάδης διορίστηκε ως ειδικός συνεργάτης στο γραφείο του Θοδωρή Δρίτσα. Ο κ. Φωτιάδης, μάλιστα, φέρεται να μην έχει ακόμη πτυχίο, αφού είναι ακόμα φοιτητής των ΤΕΙ!

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα από το ΦΕΚ 776/ 2 Νοεμβρίου 2015, αλλά και ολόκληρη την υπουργική απόφαση:

Του… σκηνοθέτη

Παράλληλα, μία ακόμη αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί στις παραπάνω και σχετίζεται με την σύζυγο του σκηνοθέτη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως διορίστηκε -επίσης- στο γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα.

Ο λόγος για την Αθηνά Μαράκη, σύζυγο του σκηνοθέτη της ΕΡΤ, Μανώλη Παπανικήτα. Ο κ. Παπανικήτας από το 2012 κι έπειτα, όταν και κάλυψε το πολυήμερο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Λατινική Αμερική, έχει γίνει… “σκιά” του Αλέξη Τσίπρα, αφού ανέλαβε την επιμέλεια της τηλεοπτικής του εικόνας σε όλες τις εμφανίσεις του. Από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, μέχρι και τις επισκέψεις του πρωθυπουργού τόσο στο εσωτερικό, όσο και εκτός συνόρων.

Η σύζυγός του, λοιπόν, κ. Μαράκη, από τις 9 Δεκεμβρίου 2015 προσφέρει τις δημοσιογραφικές της υπηρεσίες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου στο Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Ναυτιλίας. Όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στη σχετική υπουργική απόφαση, “για την κάλυψη των επειγουσών και επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών του γραφείου αυτού”.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε πως και οι δύο αυτοί διορισμοί, του συντρόφου της Ράνιας Σβίγκου και της κ. Μαράκη, αναφέρονται στην ίδια υπουργική απόφαση…

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε